ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεγάλωσε το επίδομα θέρμανσης, αλλά… Φτάνει; Αναλυτικά παραδείγματα για την Αιτωλοακαρνανία για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα

Μεγάλωσε το επίδομα θέρμανσης, αλλά… Φτάνει; Αναλυτικά παραδείγματα για την Αιτωλοακαρνανία για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα

Μεγάλωσε το επίδομα θέρμανσης, αλλά… Φτάνει; Αναλυτικά παραδείγματα για την Αιτωλοακαρνανία για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα

Μεγάλωσε το επίδομα θέρμανσης, αλλά… Φτάνει; Αναλυτικά παραδείγματα από την εφημερίδα “Συνείδηση” για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης αναλυτικά παραδείγματα για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Από 156 έως 249 ευρώ για το δικαιούχο με τρία παιδιά το επίδομα στο Αγρίνιο 

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Με τις εκτιμήσεις των ειδικών να λένε πως το πετρέλαιο θέρμανσης θα κινηθεί κατά την έναρξη της διάθεσή του, τον ερχόμενο μήνα, πάνω από 1,6 ευρώ, οι περισσότεροι καταναλωτές προβληματίζονται για το εάν παρά το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης ο προϋπολογισμός τους θα αντέξει την αυξημένη τιμή την ώρα που η ακρίβεια πλήττει και άλλες βασικές ανάγκες πέραν της θέρμανσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και πολλοί έμειναν με την εντύπωση ότι φέτος τον χειμώνα θα λάβουν επίδομα θέρμανσης ποσό 350 ευρώ. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.

Και αυτό γιατί το ύψος του επιδόματος για τους δικαιούχους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσού βάσης των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης (0,12 – 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής) που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Το ποσό που προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό, προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Η «Σ» παρουσιάζει σήμερα με αναλυτικά παραδείγματα πως ακριβώς διαμορφώνεται το νέο ύψος του επιδόματος θέρμανσης στις πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και σε μεγάλους ή ορεινούς οικισμούς. Στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής,το επίδομα θέρμανσης θα κυμανθεί από 159 ευρώ έως 249 ευρώ για το δικαιούχο με τρία παιδιά.

Αντίστοιχα στο Θέρμο, που έχει μεγαλύτερο συντελεστή, το επίδομα θα διαμορφωθεί από 210 ευρώ έως 336 ευρώ αντίστοιχα για τον δικαιούχο με τρία παιδιά. Από την άλλη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν μεγαλύτερο συντελεστή αντίστοιχα μεγαλώνει και το επίδομα.

Για παράδειγμα στις ορεινές περιοχές του Βάλτου ή της Ναυπακτίας το επίδομα θέρμανσης μπορεί να φτάσει τα 475 ευρώ για το δικαιούχο με τρία παιδιά (Περδικάκι) ή ακόμη και τα 504 ευρώ (Πλάτανος Ναυπακτίας).

Για τους καταναλωτές, ωστόσο παρά τη διεύρυνση του επιδόματος και την κυβερνητική παρέμβαση στην αντλία κατά 25 λεπτά, ο προβληματισμός συνεχίζει να υφίσταται, αφού όλα τα νοικοκυριά πλήττονται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Μπορεί το επίδομα να είναι «πολύτιμο», ωστόσο παραμένει το ερωτηματικό, αν αρκεί ώστε οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα αντέξουν τη προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, όταν αυτό θα πωλείται σε τιμές της τάξης του 1,60 ή 1,70 ευρώ.

Tα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά όρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα θέρμανσης αυξάνονται. Πιο συγκεκριμένα:

Αγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Έγγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ.
Αμετάβλητα παραμένουν τα περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος. Αυτά διαμορφώνονται σε 180.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.

Μεγάλωσε το επίδομα θέρμανσης, αλλά… Φτάνει; Αναλυτικά παραδείγματα για το πώς διαμορφώνεται το επίδομα σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

 «Αλλάζω συσκευή»: «Περπάτησε» καλά στο Αγρίνιο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ