ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜεγάλο συλλαλητήριο στο Αγρίνιο: Να αποδοθούν ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών ζήτησαν όσοι συμμετείχαν (εικόνες – video)

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Αγρίνιο: Να αποδοθούν ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών ζήτησαν όσοι συμμετείχαν (εικόνες – video)

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Αγρίνιο: Να αποδοθούν ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών ζήτησαν όσοι συμμετείχαν (εικόνες – video)

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές έδωσαν το “παρών” στη νέα κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το μεσημέρι της Τετάρτης (8.3.23), ημέρα 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας,  για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και τονίστηκε η ανάγκη να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη  αλλά και να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατηγόρησαν τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες ότι  “διέλυσαν” τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας.

“Δεν έφταιγε η κακιά ώρα” για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν η κοινή διαπίστωση των συγκεντρωμένων που υπογράμμισαν την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια στις μεταφορές.

Δείτε εικόνες:

Η ανάγκη απόδοση ευθυνών για την τραγωδία τονίστηκε από τη Νικολέττα Μίλλη, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας φοιτητών του Αγρινίου και τη Μαρία Λαυράνου, πρόεδρο του 15μελους του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Η Μάρθα Σαράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας σε Αγρίνιο και Θέρμο, κάλεσε τους νέους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενώ ο Γιώργος Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος της Ένωσης  Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγρινίου συγκίνησε αναφερόμενος στην οδύνη των συγγενών των θυμάτων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα να δικαιωθεί η μνήμη εκείνων που έφυγαν άδικα από τη ζωή.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη οι φαρμακοποιοί του Αγρινίου συμμετείχαν με δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ