ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεγάλο Παζάρι γύρω από το αεροδρόμιο του Ακτίου

Μεγάλο Παζάρι γύρω από το αεροδρόμιο του Ακτίου

Αεροπορική εταιρεία ζητά επιδότηση 20 λιρών ανά άτομο από τους φορείς της Ηπείρου και της Λευκάδας για να βάλει δύο πτήσεις από το Λονδίνο προς το Άκτιο, αν και πληροφόρηση που υπάρχει λέει ότι ήδη έχει κλείσει σύμφωνα με τουριστικά γραφεία του Λονδίνου γι’ αυτό

 

Η αεροπορική εταιρεία Easyjet έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στην Πρέβεζα, για να εντάξει στο πρόγραμμα των πτήσεών της πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου από το Λονδίνο. Συγκεκριμένα προτείνει την ένταξη δύο πτήσεων εβδομαδιαίως για 20 εβδομάδες σε ετήσια βάση, δηλαδή 40 πτήσεις, ενώ τα αεροσκάφη που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Easyjet θα είναι των 180 θέσεων. Στην περίπτωση που θα επιτευχθεί η πληρότητά τους θα φέρει σε μια τουριστική σεζόν 7.200 επισκέπτες, ενώ αν η πληρότητα αγγίξει το 80% οι τουρίστες θα είναι 5.700. Παράλληλα, οι Άγγλοι τουρίστες στην περιοχή δεν αποτελούν για τον τουριστικό κλάδο νέο άνοιγμα σε νέα τουριστική αγορά, αλλά αντιθέτως, οι Άγγλοι θεωρούνται παραδοσιακό κοινό επισκεπτών στις περιοχές της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Ηπείρου, της Πάργας, αλλά και στα εκεί παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Easyjet επιδιώκει να εισπράξει περίπου 150.000 μέσω επιδότησης. Η αεροπορική εταιρεία επιδιώκει και επιθυμεί την επιδότηση εισιτηρίου από φορείς της Ηπείρου και της Λευκάδας της τάξης των 20 λιρών ανά επιβάτη, κάτι που είναι αναμφίβολο αν θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Ο τύπος της Ηπείρου, την ίδια στιγμή αναρωτιέται γιατί οι φορείς της Ηπείρου και της Λευκάδας κρατάνε ζεστό το ενδιαφέρον τους με την εταιρεία αυτή και συγκαλούν και δεύτερη σύσκεψη σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, αν και γνωρίζουν τις προθέσεις και τις οικονομικές απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρίας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το 2013 έγιναν από το αεροδρόμιο του Ακτίου 2.040 διεθνείς πτήσεις από τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά 154.485 επιβάτες χωρίς η Easyjet να έχει προχωρήσει στην παραπάνω πρόταση για τις δύο πτήσεις της.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας μάλιστα σημείωσε ότι πρέπει να παγώσει κάθε συζήτηση και να ανοίξουν διαπραγματεύσεις με την έτερη αεροπορική εταιρεία Aegean, προκειμένου να δρομολογήσει πτήση από το Άκτιο στην Αθήνα και τούμπαλιν. Την ίδια στιγμή έχει γίνει γνωστό ότι η Easyjet έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με τουριστικά γραφεία του Λονδίνου για προορισμούς της ευρύτερης περιοχής, μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr