ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜεγάλο μπέρδεμα ο κορονοϊός και στα θεάματα

Μεγάλο μπέρδεμα ο κορονοϊός και στα θεάματα

Μεγάλο μπέρδεμα ο κορονοϊός και στα θεάματα

Είναι καιρός τώρα που με τα μέτρα του κορονοϊού έχουμε καταμπερδευτεί. Για παράδειγμα, πριν ανοίξουν τα σχολεία και ενόσω θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες γίνονταν κανονικά υπήρξε μια τρομολαγνική ρητορική που επέβαλε τελικά να μην γίνουν κανονικά οι αγιασμοί στα προαύλια των σχολείων. Την ίδια ώρα γίνονταν συναυλίες με 2 και 3 χιλιάδες κόσμο. Προχθές ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή των θεατρικών παραστάσεων. Για πού όμως; Για την Αττική ή το σύνολο της χώρας;

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου πάντως και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου κατάλαβαν διαφορετικά πράγματα… Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου χθες με ανακοίνωσή του μας ενημέρωσε ότι μέτρα που ανακοινώθηκαν στις  22/9 από την Πολιτική Προστασία για την αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας. Ως εκ τούτου, οι προγραμματισμένες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου όμως επίσης χθες με ανακοίνωσή της ενημέρωση ότι η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «Ο κάτω Παρθενώνας» για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Κινηματογράφο «Ελληνίς» ακυρώνεται λόγω της ειλημμένης απόφασης της πολιτείας για ακυρώσεις όλων των θεατρικών παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ποιος κατάλαβε σωστά; Και ποιος λάθος; Τι τελικά ισχύει; Απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι παραστάσεις ή μόνο στην Αττική; Αναζητήσαμε την αλήθεια στη στήλη αρχικά μέσω του ενημερωτικού portal της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, το covid19.gov.gr. Εκεί στην κατηγορία με τα προληπτικά μέτρα η τελευταία ανάρτηση ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου. Ας μην θυμηθούμε κάποια από τις ατάκες της αξέχαστης Μαλβίνας Κάραλη για το κράτος και τα υπουργεία. Πάμε παρακάτω. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού καμία ανακοίνωση. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάναμε μια προσπάθεια ακόμη, χωρίς να εντοπίσουμε κάποια κατατοπιστική ανακοίνωση. Εκεί όμως υπήρχε αναρτημένο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ενημέρωσης, που έκαναν το απόγευμα της Τρίτης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνη. Μόνο, αν διαβάσει κανείς αυτό το μακροσκελές κείμενο, θα διαπιστώσει ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για πανελλαδική ισχύ για τα πρόσθετα στο χώρο του θεάματος. Από την έρευνα αυτή καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση ισχύει για όλη την Ελλάδα. Αλλά με αυτό το αλαλούμ δεν αισθανόμαστε ακόμη 100% σίγουροι….

Εφημερίδα Συνείδηση

Τρεις ΕΝΦΙΑ το χρόνο το… χαμένο ΦΠΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr