ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεγάλο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση γνωριμίας με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής

Μεγάλο ενδιαφέρον

για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

30-40 οι υποψήφιοι για τα 7 ονόματα που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας

 

Συνάντηση γνωριμίας με τους ενδιαφερόμενους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε αίθουσα ξενοδοχείου στο Αγρίνιο. Στην συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, έδωσαν το παρών οι περίπου 30-40 υποψήφιοι που διεκδικούν το «χρίσμα» για την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο ενόψει των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Αν και η συγκέντρωση είχε καθαρά χαρακτήρα γνωριμίας και δεν κατέληξε σε αποφάσεις, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Θανάση Γαλατά, έως την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να σταλούν στην Κουμουνδούρου τα 18 ονόματα που θα επιλεχθούν. Από αυτά, τα επτά θα καταλήξουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μαζί αυτά των δύο ήδη εκλεγμένων Βουλευτών, Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου.

Ξεκινώντας την διαδικασία, ο κ. Γαλατάς περιέγραψε την σκοπιμότητά της λέγοντας ότι αποτελεί μια πρώτη γνωριμία με τους υποψήφιους. Συνεχίζοντας ο ίδιος, είπε ότι οι εκλογές που έρχονται έχουν ιδιαίτερη και ιστορική σημασία, ενώ τόνισε ότι από τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας θα δοθούν δείγματα γραφής για την κυβέρνηση της αριστεράς η οποία θα προκύψει, ενώ ανέφερε ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αξία της συλλογικότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συστήσει επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων, την οποία αποτελούν οι: Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κορωνάκης. Οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές θα καταρτίσουν λίστα υποψήφιων… υποψήφιων, οι οποία θα αποτελείται από διπλάσιο αριθμό από τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων Βουλευτών ανά ψηφοδέλτιο, δηλαδή 18 για την περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας. Η επιτροπή έχει δικαίωμα να κρατήσει το 70% αυτών και να τοποθετήσει άλλο ένα 30% σύμφωνα με τις διάφορες πολιτικές συμμαχίες που θέλει να πραγματοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 30-40 υποψηφίων που έδωσαν το παρών στην χτεσινή συνάντηση, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξουν 5-7, αφού δύο θέσεις προορίζονται για τους Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου που είναι ήδη εκλεγμένοι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Περιγράφοντας τις γενικές οδηγίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο κ. Γαλατάς είπε ότι θα πρέπει να αποτελείται από άτομα τα οποία είναι γνωστά κι έχουν απήχηση στην κοινωνία, συμμετέχοντας στην οικονομική, κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή του τόπου, τάσσονται κατά του Μνημονίου και επιδιώκουν την ανατροπή δίχως να έχουν ιδιοτελή κίνητρα.

Μετά την εισήγηση του κ. Γαλατά, η διαδικασία συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων, ενώ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής έδωσε την δυνατότητα ανάγνωσης των βιογραφικών σημειωμάτων από όσους υποψήφιους δεν ήταν παρόντες στην διαδικασία. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομόφωνη αποδοχή των προσώπων, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την επιλογή τους.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr