ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜεγάλη η συμμετοχή στο Coca-Cola Cup

Μεγάλη η συμμετοχή στο Coca-Cola Cup

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το τουρνουά στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ελπίδων Αγρινίου

Μεγάλη η συμμετοχή στο Coca-Cola Cup

Εκατοντάδες παιδιά διασκέδασαν και κέρδισαν δώρα παίζοντα ποδόσφαιρο

 

Δύο ημέρες με πολύ μπάλα, παιχνίδι αλλά και εκπλήξεις, έζησαν τα μέλη των 700-800 παιδιών που πήραν μέρος στο Coca-Cola Cup το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ελπίδων Αγρινίου στη Ρουπακιά. Τα γήπεδα του 5Χ5 γέμισαν με πιτσιρικάδες από 13 έως 19 ετών που ξεδίπλωσαν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο διεκδικώντας την είσοδό τους στους τελικούς Δυτικής Ελλάδας στις 28 Δεκεμβρίου στην Πρέβεζα, και στη συνέχεια στους πανελλαδικούς τελικούς τον επόμενο Μάιο, στην Αθήνα.

Νικητές στην ηλικιακή κατηγορία 13-15 αναδείχθηκαν οι ομάδες «Το Καφενείο» και «Μπαρτσελιώμα», ο «Πιτογυριακός» και ο «ΕΚΑΒ» είναι οι νικητές της κατηγορίας 16-17, ενώ στους 18-19 νικητές ήταν οι «Μπέμπηδες» και η ομάδα «Κένταυρος». Στους νικητές δόθηκαν δώρα αθλητικές εμφανίσεις και ποδοσφαιρικά παπούτσια από τους χορηγούς του τουρνουά, Coca Cola και Adidas.

Το τουρνουά συνεχίζεται στα Ιωάννινα ενώ στα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός Δυτικής Ελλάδας στην Πρέβεζα, αφού το Coca-Cola Cup διεξάγεται σε σχεδόν όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος τελικός, θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Μαΐου στην Αθήνα.

 

Μιχάλης Κατσίμπρας, τεχνικός διευθυντής Coca-Cola Cup στην Ελλάδα

«Το Coca-Cola Cup υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κι έχει σαν σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών. Θέλουμε να μπορούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρό και να μπορούν να παίξουν και να χαρούν, πέρα από φαινόμενα βίας. Συμμετέχουν πάρα πολλά παιδιά και σήμερα βρισκόμαστε στην όμορφη πόλη του Αγρινίου, ερχόμενοι από την Πάτρα, και στην συνέχεια θα πάμε στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη, αφού πηγαίνουμε σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Πέρυσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία παίξανε ποδόσφαιρο 11.500 παιδιά και φέτος ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 15.000 παιδιά. Στο Αγρίνιο, ακόμη από την αρχή του τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή κάπου 50 ομάδες και υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουν τις 100, δηλαδή μιλάμε για περισσότερα από 500 παιδιά, αφού κάθε ομάδα είναι πενταμελής. Στη συνέχεια έχουμε τους περιφερειακούς τελικούς και τον Μάιο είναι οι τελικοί νικητές στην Αθήνα. Βλέπουμε ότι τα παιδιά ευχαριστιούνται με αυτό που κάνουμε, αλλά παρατηρούμε και παιδιά που έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο».

 

Παναγιώτης Τάγκαλος, Υπεύθυνος Ακαδημιών «Ελπίδες Αγρινίου»

«Γίνεται ένα πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου με παιδιά από 13 έως 19 ετών, και δίνεται η δυνατότητα σε πολλά παιδιά να συμμετέχουν και να χαρούν με την παρέα και τους φίλους τους, αλλά και να διεκδικήσουν ένα έπαθλο. Πρώτη φορά γίνεται στο Αγρίνιο και μου άρεσε σαν ιδέα γιατί τα Αγρινιωτάκια δεν το είχαν γνωρίσει ποτέ. Είναι πάνω από 700-800 παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά και πιστεύω ότι είναι μια καλή κίνηση, γιατί τα πάντα είναι δωρεάν και στα παιδιά αρέσει, γελάνε και δείχνουν και το ταλέντο τους».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr