Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Ξηρομέρου σε βιομηχανικό κτίριο – «Συναγερμός» στην Π.Υ. Αγρινίου στο πλαίσιο άσκησης (εικόνες – video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο βιομηχανικό κτίριο της «ΙΡΙΔΑ Α.Ε» στην περιοχή του Κουβαρά του Δήμου Ξηρομέρου το πρωί της Παρασκευής 01/03. Η φωτιά ξέσπασε σε πατάρι στη μια γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, σε σημείο μάλιστα που η πρόσβαση είναι δύσκολη

askisi-pirosvestikis-agrinio

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο βιομηχανικό κτίριο της «ΙΡΙΔΑ Α.Ε» στην περιοχή του Κουβαρά του Δήμου Ξηρομέρου το πρωί της Παρασκευής 01/03.

Η φωτιά ξέσπασε σε πατάρι στη μια γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, σε σημείο μάλιστα που η πρόσβαση είναι δύσκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένας εργαζόμενος που εγκλωβίστηκε σε πατάρι του εργοστασίου. Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα με 17 άτομα για να σβήσουν τη φωτιά.

Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης της Π.Υ. Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε και είχε εκπαιδευτικό σκοπό.

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Αγρινίου δέχεται κλήση για φωτιά στο βιομηχανικό κτίριο της «ΙΡΙΔΑ Α.Ε» στην περιοχή του Κουβαρά του Δήμου Ξηρομέρου Όπως προβλέπει το σενάριο ο  κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς είναι ορατός και άμεσος, ενώ λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κατακλύσει τους χώρους του εργοστασίου, αλλά και της εξάπλωσης της πυρκαγιάς στους παρακείμενους χώρους, η πυρκαγιά καίει με μεγάλη ένταση.

Η απομάκρυνση του προσωπικού από το χώρο έγινε άμεσα, ενώ η ομάδα πυρασφαλείας προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση του εγκλωβισμένου εργαζόμενου.

Επίσης, απαιτείται η άμεση μεταφορά του τραυματία στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ βάση του σεναρίου της άσκησης το συμβάν θεωρείται σοβαρό και λόγω της κρισιμότητάς του απαιτείται κινητοποίηση πέραν της καθιερωμένης και γι αυτό σπεύσει στο σημείο και το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Για την ολοκλήρωση της άσκησης προβλέπεται πως ο εγκλωβισμένος υπάλληλος που έχει ήδη εντοπιστεί μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που βρίσκετε έξω από το κτίριο και από κει στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Οι ενέργειες κατάσβεσης συνεχίζονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα η πυρκαγιά σβήνει, ενώ το ανακριτικό αναζητεί τα αίτια και κάνει την προανάκριση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου, αλλά και του προσωπικού της επιχείρησης για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς. Επίσης σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. Αγρινίου, αλλά και των πυροσβεστικών μέσων της επιχείρησης, η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό της επιχείρησης, η συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος και η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

Στο σημείο έσπευσε επίσης όχημα του ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, ενώ η Πολιτική Προστασία βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την άσκηση.

Πρεμιέρα για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – Ποιες αλλαγές φέρνουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ