ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜεγάλη επιτυχία για το πανηγύρι της Μονής Μεταφορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου

Μεγάλη επιτυχία για το πανηγύρι της Μονής Μεταφορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου

Μεγάλη επιτυχία για το πανηγύρι της Μονής Μεταφορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο πανηγύρι της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Μονής:

Πάνω από 2500 το  πλήθος των πιστών και φίλων των μοναχών,  συμμετείχαν στο φετινό πανηγύρι  του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης στη Σκάλα Ναυπάκτου.

Το Σάββατο στον εσπερινό στις 5 και ανήμερα την Κυριακή στις 6 Αυγούστου 2023, από νωρίς ανέβαιναν στο μαγευτικό  λόφο του μοναστηριού πλήθος οι φίλοι και οι πιστοί κάθε ηλικίας, για να γιορτάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί με την Αδελφότητα των μοναχών στη μεγάλη γιορτή του μοναστηριού. Το αδιαχώρητο έγινε και στον εσωτερικό κήπο που τελούνταν οι ιερές ακολουθίες, αλλά και στα γύρω μέρη όπου γέμισαν οι δρόμοι από τα αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους έψαχναν να παρκάρουν.

Με βυζαντινή πανηγυρική μεγαλοπρέπεια επιτελέστηκαν και φέτος οι ακολουθίες στο μοναστήρι στις 5 και 6 Αυγούστου, στη γιορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Χριστού, με την χοροστασία του Γέροντα και Ιδρυτή του Κοινοβίου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα, με τη συνοδεία των Μοναχών και των Δοκίμων, αλλά και με τη συμμετοχή του μεγάλου πλήθους των πιστών κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν τους χώρους του μοναστηριού.

ΠΛΗΜΜΎΡΙΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

H 46η Ιερά πανήγυρης  επισφραγίστηκε με την κοινή πανηγυρική επίσημη τράπεζα που παρέθεσε η αδελφότητα του μοναστηριού  σύμφωνα με την μοναστηριακή παράδοση ,σε περισσότερους από 140 προσκεκλημένους, όπου παρατέθηκε το ψάρι, ως επίσημο φαγητό στην εορτή του Σωτήρος.

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό χώρο της Ιεράς Μονής θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο: Ναύπακτος 2030. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν 60 ομιλητές ενώ  τελεί υπό την αιγίδα  του Πάντειου πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Πατρών και  έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Μάθετε περισσότερα στο www.nafpaktos2030.org

Για να γνωρίσετε τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα λειτουργιών και επισκέψεων της Ι. Μονής Μεταμόρφωσής του Σωτηρος στην Ναύπακτο επισκεφθείτε το www.imms.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Το μοναστήρι που θεμελιώθηκε το 1977 στην εποχή του  μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου Δαμασκηνού Κοτζιά, από τον ιδρυτή Γέροντα Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα, και σήμερα συνεχίζει ασταμάτητα το μοναστικό και ιεραποστολικό του έργο, πλαισιωμένο με ένα πλήθος εθελοντών και εθελοντριών από την ευρύτερη περιοχή και πλησιάζει στα 50 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην ευρύτερη και τοπική κοινωνία.

 

 

 

Hμερίδα με θέμα «Βία και εγκληματικότητα» το Σάββατο 12 Αυγούστου στον Αστακό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ