ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεγάλη επίδοση και στην Αιτωλοακαρνανία για την «Νίκη» – Μιλά στο sinidisi.gr ο πρώτος σε ψήφους Βασίλης Μαλεσιάδας

Μεγάλη επίδοση και στην Αιτωλοακαρνανία για την «Νίκη» – Μιλά στο sinidisi.gr ο πρώτος σε ψήφους Βασίλης Μαλεσιάδας

Μεγάλη επίδοση και στην Αιτωλοακαρνανία για την «Νίκη» –  Μιλά στο sinidisi.gr ο πρώτος σε ψήφους Βασίλης Μαλεσιάδας

Το κόμμα «Νίκη», το οποίο περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, έκανε την έκπληξη και οριακά έμεινε εκτός Βουλής με ποσοστό 2,94%, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία ξεπέρασε το 3%, δημιουργώντας μια δυναμική για τις εκλογές που θα γίνουν σύντομα, όπως όλα δείχνουν, ίσως και σε λιγότερο από έναν μήνα λόγω γρήγορων ή και καθόλου διερευνητικών επαφών.

Ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις λίγο μετά τον αποκλεισμό των κομμάτων του Ηλία Κασιδιάρη, του Προδρόμου Εμφιετζόγλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου και σύμφωνα με το επίσημο site του, αυτοπροσδιορίζεται ως «μία γνήσια πατριωτική φωνή, που βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς  “δεξιές” και “αριστερές” παρωπίδες ή γενικόλογους “πατριωτισμούς” αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώνταςαποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Τι δήλωσε ο Βασίλης Μαλεσιάδας

Στην Αιτωλοακαρνανία πρώτος σε σταυροδοσία ήταν ο κ. Βασίλης Μαλεσιάδας (φωτ.), αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ ε.α, ο οποίος μίλησε στο sinidisi.gr αναφέροντας: «Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας στήριξε για το πολύ καλό αυτό πρώτο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε και όλους όσους δεν μας προτίμησαν και τους καλούμε να δουν τις αρχές μας και να μας στηρίξουν στο μέλλον. Τους αγαπάμε όλους, δεν έχουμε κανέναν αντίπαλο παρά μόνο την κομματοκρατία που καταδυναστεύει την Ελλάδα δεκαετίες τώρα. Τα ιδανικά μας είναι του ελληνικού έθνους και της πίστης μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε έχθρα με κάποιον. Για μας ήταν μια αφετηρία, χαιρόμαστε και χωρίς να πετάμε στα σύννεφα συνεχίζουμε ταπεινά και με προσήλωση στους στόχους που έχει οριοθετήσει και ο πρόεδρός μας. Δόξα τω Θεώ, βλέπουμε τους πολίτες της περιοχής μας να μας τιμούν με την στήριξή τους και μετά τις εκλογές. Χριστός Ανέστη».

Η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και ο πρόεδρος

Μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που είχε στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα  εντοπίζεται και η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός (φωτ.) και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και  αρθρογραφία». Μετά την εκλογική αναμέτρηση έκανε την ακόλουθη δήλωση υποδηλώνοντας την προσήλωσή του στις ορθόδοξες αρχές, ακόμη και με την γλώσσα που χρησιμοποίησε: 21 Μαΐου 2023 Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από την σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι.

Η ΝΙΚΗ εκφράζει την συνείδηση του λαού μας. Ενσαρκώνει και προβάλλει τις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας. Αποτελεί μια ξεχωριστή προσπάθεια με νέους ανθρώπους στην πολιτική και χωρίς κανέναν παλαιό πολιτικό. Είναι ανεξάρτητη και δεν ανήκει σε κανέναν κομματικό χώρο, δεξιό, κεντρικό ή αριστερό. Κάτι καινούργιο και εθνοφελές γεννάται στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, για να αντικαταστήσει τον γερασμένο και αποτυχημένο παλαιοκομματισμό. Δηλώνουμε ότι ουδέποτε θα συνεργαστούμε με τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας, ούτε με τους εντός και εκτός Βουλής ευκαιριακούς συνοδοιπόρους τους.

Στην προεκλογική περίοδο, ακόμη και στην παραμονή των εκλογών, την απαγορευμένη από τον νόμο χρονική περίοδο πολιτικών συζητήσεων, η ΝΙΚΗ δέχθηκε έναν αθέμιτο πόλεμο με σωρεία από ανοίκειες προσβολές και ψευδείς κατηγορίες. Παρ’ όλο που η ΝΙΚΗ απάντησε επισήμως στις αστείες κατηγορίες, αυτές συνεχίζουν να διαδίδονται στον ανύποπτο κόσμο. Γνωρίζουμε εκείνους που τις διακινούν· άλλοι έχουν εμπάθεια, άλλοι συμφέροντα και άλλοι  είναι απλώς παραπλανημένοι. Δεν επιδιώξαμε ακόμη την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά ας μην πλανώνται ότι η μέχρι τώρα σιωπή μας είναι αδυναμία. Θα μιλήσουμε με τις πράξεις μας και ο ελληνικός λαός θα κρίνει.

Όμως και σε θεσμικό επίπεδο βρίσκουμε αδικαιολόγητα εμπόδια. Η φωνή του ελληνικού λαού είναι θεμελιώδης δημοκρατική κατάκτηση, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην επιτρέψουμε την φίμωσή της από την διεφθαρμένη κομματοκρατία. Υποβάλαμε δύο φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών πρακτικές και ανέξοδες προτάσεις για διαφάνεια στα
εκλογικά αποτελέσματα, μας αγνόησαν. Την ημέρα των εκλογών εντοπίσαμε αδικαιολόγητες ελλείψεις ή αποκρύψεις ψηφοδελτίων της ΝΙΚΗΣ σε εκλογικά τμήματα συγκεκριμένων δήμων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής, αν και παραδόθηκαν περισσότερες δεσμίδες ψηφοδελτίων. «Διαβάζουμε» και μαθαίνουμε. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Θα συνεχίσουμε δυναμικότερα τον τίμιο πατριωτικό αγώνα μας, σεβόμενοι όσους ήδη μας εμπιστεύθηκαν. Εμείς στην ΝΙΚΗ πιστεύουμε στην δύναμη της ενότητας και στον λαό μας τον προικισμένο με μοναδικά χαρίσματα. Προχωράμε μπροστά, ανορθωτικά και δημιουργικά. Έχουμε την ειλικρινή διάθεση και την δυνατότητα συν Θεώ και με τη βοήθεια της Παναγίας μας, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας και της ιστορίας μας.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Ζητά εξηγήσεις για την καταμέτρηση στο 2,94%

Στο μεταξύ, την Δευτέρα 22 Μαΐου το κόμμα κατέθεσε «επείγουσα αίτηση αποστολής της αναλυτικής καταμέτρησης εκάστου Εκλογικού Τμήματος», επί της ουσίας ζητώντας εξηγήσεις για το 2,94% που φέρεται να λαμβάνει. Αναλυτικά το αίτημα αναφέρει:

«22 Μαΐου 2023

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης
Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διεύθυνση Εκλογών
Τμήμα εκλογών και πολιτικών κόμματων, Περιφέρειες, Δήμοι

Από: Νομική Ομάδα ΝΙΚΗΣ

Κοινοποίηση: Στον κ. Πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου

Στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Θέμα:  Επείγουσα αίτηση  αποστολής της αναλυτικής καταμέτρησης εκάστου Εκλογικού Τμήματος

Αξιότιμοι κύριοι

Παρακαλούμε όπως άμεσα  και  δη το  αργότερο μέχρι  την 22.05.2023 και ώρα 07.00 π.μ.  προβείτε στα  ακόλουθα, ήτοι:

1ον όπως μας  αποσταλεί  στο mail info@nikh.gr,  η αναλυτική καταμέτρηση  των ψήφων ανά εκλογικό τμήμα  υπαγόμενο σε  εκάστη από τις Περιφέρειές σας, ανά κόμμα, και με αναφορά συνολικού  αριθμού:  (α) εγγεγραμμένων (β) ψηφισάντων (γ) λευκών και (δ) ακύρων και

2ον όπως μας  αποσταλεί  στο mail info@nikh.gr, αντίγραφο του Πρακτικού 2 εκάστου  εκλογικού  τμήματος, υπαγόμενου  στην Περιφέρειά σας.

Τα άνω αιτηθέντα μπορούν να αποστέλλονται και τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο της καταμέτρησης.

Με εκτίμηση,

Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΗ»

Γιάννης Συμψηρής

Ηράκλειο: Τέλος μυστηρίου – Βρέθηκε ο δικαστικός αντιπρόσωπος… και ο εκλογικός σάκος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ