Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην ομιλία του Θάνου Μωραΐτη στη Ναύπακτο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Lepanto, πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στη Ναύπακτο ο Θάνος Μωραΐτης.

moraitis-6

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που δεν μπόρεσε να χωρέσει τους εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Lepanto, πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στη Ναύπακτο ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μωραΐτης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του ευχαριστώντας θερμά τους δημοκρατικούς πολίτες της Ναυπάκτου για την μεγάλη ανταπόκριση και τη μαζική παρουσία τους στην ομιλία του στέλνοντας δυνατό μήνυμα Νίκης και Αλλαγής.

Ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι την επόμενη Κυριακή ο πρωθυπουργός του σκοτεινού, επιτελικού παρακράτους φεύγει οριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό θα είναι ένας θρίαμβος της Δημοκρατίας απέναντι στη χειρότερη Δεξιά που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι «οι δήθεν άριστοι του επιτελικού κράτους, οι δήθεν φιλελεύθεροι αντικρατιστές παρέλαβαν μια χώρα έξω από τα μνημόνια, μέσα στις αγορές, με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος και 37 δισ. μαξιλάρι, και θα παραδώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών στα τάρταρα με μείωση του μέσου πραγματικού μισθού κατά 7,5%. Οι δήθεν φιλελεύθεροι τεχνοκράτες που έταζαν καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για τη μεσαία τάξη, την κατάντησαν να ζει με κουπόνια. Το 2019 έταξαν καλύτερες μέρες στους συνταξιούχους αλλά σύμφωνα με τη Eurostat, οι συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ είδαν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται κατά 40%» και επανέλαβε την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για επαναφορά της 13ης σύνταξης και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε και στα ζητήματα Διαφάνειας και Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέτετρεψε το κράτος σε λάφυρο, με τις «γαλάζιες ακρίδες» σε όλες τις ΔΕΚΟ που δίνουν μπόνους στον εαυτό τους, με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με διπλασιασμό των μετακλητών και με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη. Με πιο τραγική απόδειξη την τραγωδία των Τεμπών, την οποία προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αλλά δεν ξεχνάμε ούτε το έγκλημα των Τεμπών, ούτε το κακούργημα των υποκλοπών, είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε κάλεσμα για ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη, ένα μέτωπο το οποίο όπως είπε χωράει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο και κάθε προοδευτικό πολίτη.

Στη συνέχεια ο Θάνος Μωραΐτης παρουσίασε το Συμβόλαιο για την Αλλαγή, λέγοντας ότι απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επί τέσσερα χρόνια έκανε την αδικία σημαία της, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιλάει για Δικαιοσύνη Παντού. Με άμεσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις πρώτες κιόλας 50 μέρες: Με αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων, μείωση των τιμών, ρύθμιση των χρεών και αποτελεσματικό, κοινωνικό κράτος.

Με ΠΝΠ από την πρώτη κιόλας μέρα με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και 0% ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί και παιδικές τροφές, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την στήριξη των παραγωγών το οποίο προβλέπει κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο, επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων, χορήγηση πιστώσεων έως 25.000 ευρώ με την εγγύηση του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξη και προστασία της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θάνος Μωραΐτης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με το πρόγραμμα του θα σπάσει το παρασιτικό σύστημα Μητσοτάκη το οποίο έβγαλε σε ξεπούλημα τα ασημικά του κράτους για να πλουτίζουν κάποιοι κολλητοί και ημέτεροι της Οικογενειακής Μαξίμου ΑΕ. Στη συνέχεια επανέλαβε τη δέσμευσή του κόμματός του για ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια με τη ΔΕΗ και την κατάργηση των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση του νερού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο, δίκαιο και βιώσιμο, παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Σύμφωνα με τον Θάνο Μωραΐτη η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει το πρότυπο αυτού του νέου παραγωγικού μοντέλου, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς πόρους του τόπου μας και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Για τη Ναύπακτο και την περιοχή της Ναυπακτίας γενικότερα, ο κ. Μωραΐτης, είπε ότι αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο, πρέπει να έχει ως αιχμή του δόρατος τον τουρισμό, σε συνδυασμό με το νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο. Υπάρχουν ήδη αξιόλογες προσπάθειες, όπως είπε, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν αλλά και να ενισχυθούν με ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει τον θρησκευτικό, ιαματικό, συνεδριακό και αθλητικό τουρισμό.

Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό, σύμφωνα με τον Θάνο Μωραΐτη, είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την ποιοτική μεταποίηση και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα για να στηριχθούν οι νέοι δημιουργικοί άνθρωποι που παίρνουν πρωτοβουλίες με όρεξη και όραμα για τον τόπο τους.Αυτή η νέα αναπτυξιακή σελίδα για την Ναυπακτία έχει 3 προϋποθέσεις:

-Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για κάθε τοπικό σχέδιο σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής

-Υποδομές, όπως ο οδικός άξονας που θα συνδέει τη Ναύπακτο με την ορεινή Ναυπακτία και η οριζόντια σύνδεση Ορεινής Ναυπακτίας Πλατάνου – Πυλήνης Αποδοτίας

- Και ένα μεγάλο τουριστικό λιμενικό έργο που θα επιτρέψει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στην περιοχή μας

Ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στις 21 Μαΐου δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και τα παπαγαλάκια του ασφυκτικά ελεγχόμενου μιντιακού συστήματος αλλά ο ελληνικός λαός, οι 450.000 νέοι ψηφοφόροι και οι εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι.

H μεγάλη συμμετοχή μπορεί να αλλάξει τα πάντα, και θα τα αλλάξει δίνοντας τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ισχυρή εντολή σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».