ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΤα μεγάλα έργα που αλλάζουν τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα. Στα μεγάλα έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Γιώργος Καραγιάννης εστίασε στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που θα μειώσει κατά 40 λεπτά το ταξίδι ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εστίασε στα εργοτάξια που έχουν στηθεί και στη σημασία των έργων η οποία είναι συνυφασμένη με την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Αναλυτικά, τα έργα στη Δυτική Ελλάδα στα οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος

Υψηλά στην ατζέντα του υπουργείου βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος» που θα παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σε 36 μήνες και θα ολοκληρωθεί τέσσερις μήνες μετά. Ξεκαθάρισε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, ενώ υπενθύμισε την παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίσημη έναρξη εργασιών, τονίζοντας ότι «απέδειξε με τον πλέον ουσιαστικό και εμφατικό τρόπο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται να βελτιώσει την ασφάλεια στο δρόμο, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες, να οδηγήσει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και μια καλύτερη καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 74,8 χλμ. Και θα μειώσει κατά 40 λεπτά το ταξίδι Πάτρα – Πύργος, έχοντας δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους για τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με πολλά χωριά και πόλεις, 2 μετωπικούς και 2 πλευρικούς σταθμούς διοδίων, 15 γέφυρες, 64 διαβάσεις, 2 σημεία εξυπηρέτησης πελατών, 1 εφεδρικό Κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και 2 ΣΕΑ.

Το συνολικό κόστος κατασκευής θα ανέλθει σε 331 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από έναν συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων των μετόχων, τραπεζικών δανείων, ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμβολή ελληνικού δημοσίου.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο Youtube, η παραχωρησιούχος, Ολυμπία Οδός ΑΕ, δείχνει το πώς θα γίνει η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο και επισημαίνει το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα του νέου αυτοκινητοδρόμου για ολόκληρη την Ελλάδα.

carandmotor.gr

ΟΣΔΕ 2022: με την εγγύηση της Ένωσης Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr