ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΚαι Μέγα-Γιωτ και (δίπλα ακριβώς) LNG, κανένα πρόβλημα!

Και Μέγα-Γιωτ και (δίπλα ακριβώς) LNG, κανένα πρόβλημα!

Και Μέγα-Γιωτ και (δίπλα ακριβώς) LNG, κανένα πρόβλημα!

Πάντα όταν ανακατεύεται μέσα η Αραβία τα δημοσιεύματα από Αθήνα οργιάζουν όταν πρόκειται για επενδύσεις, ειδικά εδώ δυτικά που οι ιθαγενείς δεν βλέπουν και πολλές τέτοιες.

Κάπως έτσι συνέβη και με το δημοσίευμα… inside story στο www.ot.gr που φέρνει τους Άραβες και το fund Mubadala να έκλεισε οριστικά το deal για την απόκτηση έκτασης 108 στρεμμάτων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού στο Πλατυγιάλι. Ακίνητο που άνηκε στην ΕΤΑΔ και είχε πουληθεί στην εταιρεία Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε.

Ενθουσιασμός! Θα έρθουν Mega Yauchts με λεφτά από το Αμπού Ντάμπι και μαρίνα και ξενοδοχείο πολλών αστέρων (και πολλών απολαύσεων…)!

Αλλά, προσοχή, το δημοσίευμα δεν αποκλείει δίπλα ακριβώς στη ΝΑΒΙΠΕ να προχωρήσει το εγχείρημα για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου, LNG δηλαδή! Με λίγα λόγια σε γειτονικά οικόπεδα σούπερ-χλιδάτος τουρισμός και σταθμός υγροποιημένου αερίου!

Πάμε τώρα στα ωραία: σε εποχή τέτοιας ενεργειακής κρίσης ποιο είναι το μείζον; Μια επιπλέον λύση στην ενεργειακή αυτονομία εν μέσω πολέμου ή τα λεφτά ενός fund για τουρισμό; Θα πει κανείς ανάλογα το ποιος βάζει τα λεφτά…

Το fund ή κάποιος που θα ενισχύσει το fund;

Αλλά έχει κι άλλο. Η Mubadala μετέχει σε μεγάλο μέρος των ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής που αντιπροσωπεύουν το 70% και πλέον των εξαγωγών της χώρας στο ψάρι!

Κι όμως, το συγκεκριμένο άρθρο περιγράφει με λεπτομέρεια τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν( αναφέροντας, ασφαλώς, ότι όλοι θέλουν τις δουλειές που έχουν δώσει στην περιοχή…) για τις ιχθυοκαλλιέργειες, σε σχέση με την επένδυση του τουρισμού, όμως δεν λέει κουβέντα για το παράλογο να είναι στη εξίσωση δίπλα ακριβώς σταθμός LNG!

Η απάντηση συνήθως είναι απλή σε τέτοιες κουβέντες…αναπτυξιακές και την έχουν περιγράψει οι Αμερικάνοι και οι Ρωμαίοι. “Follow the money” και “Cui bono?”, δηλαδή “ακολούθησε το χρήμα” και “ποιος ωφελείται;”.

Ειδικά για την περίπτωση της συγκεκριμένης περιοχής, “ποιος ωφελείται από κει που θα έρθει το χρήμα”…

“Δολοφονικό” τάκλιν: Πάει για παγκόσμιο ρεκόρ συντομότερης συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ