ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΜε τον Τίτορμο στα Σχολεία

Με τον Τίτορμο στα Σχολεία

Η εποχή προσφέρεται για πιο… ανάλαφρες δραστηριότητες πριν ξεκινήσει για τα καλά το μεταγραφικό σαφάρι του Παναιτωλικού. Και μία ιδέα που άρχισε να υλοποιείται είναι αυτή της προβολής του μυθικού Τίτορμου, πρόσωπο που αποτελεί το έμβλημα της ομάδας.

Ήδη ξεκίνησε να γίνεται με επισκέψεις σε Σχολεία και με ανακοίνωση η ΠΑΕ ενημερώνει τόσο για τη φιλοσοφία της ιδέας, όσο και για τη δράση: «Στο πλαίσιο του εορτασμού των 88 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας, η ΠΑΕ Παναιτωλικός προχώρησε στην έκδοση της ιστορίας του Τίτορμου, που αποτελεί το έμβλημα του Παναιτωλικού από την ίδρυσή του Συλλόγου. Με κείμενα που συνοδεύονται από σκίτσα του Χρήστου Παπανίκου, περιγράφεται η ιστορία του μυθικού Αιτωλού. Η συνάντησή του με τον μεγαλύτερο Ολυμπιονίκη, τον Μίλωνα Κροτωνιάτη, ο οποίος, διαπιστώνοντας τη δύναμη του Τίτορμου, αναφώνησε «ούτος άλλος Ηρακλής» και αναγνώρισε τις αρετές του χαρακτήρα του.
Με την έκδοση αυτή η ΠΑΕ Παναιτωλικός επιδιώκει να κάνει ευρύτερα γνωστή την ιστορία του Τίτορμου και του Συλλόγου, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές. Το πρωί με επισκέψεις ποδοσφαιριστών της επαγγελματικής ομάδας και των Τμημάτων Υποδομής του Παναιτωλικού σε Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου, έγινε διανομή χιλιάδων εντύπων στους μαθητές.
Συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκαν ο Τζούνιορ, από την ομάδα Κ20 ο Δημουλάς και ο προπονητής της Ακαδημίας Αλ. Ρήγας.
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ο Καμαρά, ο Πασάς, οι ποδοσφαιριστές της Κ20 Ν. και Αλ. Αθανασίου, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Αρχηγό Μάκη Μπελεβώνη.
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο ο Μπακάκης, ο Μαρτίνες, οι ποδοσφαιριστές της Κ20 Ντίνος και Κοζάκης, καθώς και ο Κώστας Κωνσταντόπουλος.
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκαν ο Γοδόι, ο Γκάλο, οι ποδοσφαιριστές της Κ20 Γεωργίου και Καραλής, συνοδευόμενοι από τον προπονητή της Κ17 Γ. Ταράση.
Για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στο 3ο, 6ο, 16ο, 20ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι επισκέψεις και θα καλυφθεί το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Αγρινίου.

Προπόνηση
και Πρωτομαγιά

Πρωϊνή προπόνηση (11.00  στο EMILEON) περιλαμβάνει η αργία της Πρωτομαγιάς για τους παίκτες του Μάκη Χάβου. Με ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν  οι Σφακιανάκης, Μπούντιμιρ, Μπακάκης, Καμαρά και εξακολουθεί να απουσιάζει  ο Μελισσάς που βρίσκεται σε Σχολή Προπονητών. Ο Μπόγιοβιτς, υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης ορθοπεδικού υλικού οστεοσύνθεσης, που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του πριν περίπου ένα χρόνο, όταν τραυματίστηκε στο ματς των Ψαχνών και έμεινε εκτός των play offs για την άνοδο στην Α΄Εθνική.
Οι ανανεώσεις συμβολαίων και τα μεταγραφικά συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Στο μεταξύ δημοσίευμα αναφέρει ενδιαφέρον του Παναιτωλικού για τον Παναγιώτη Κόρμπο, που θα φύγει από τον Απόλλωνα. Βάσει λογικής οι πιθανότητες δεν είναι πολλές, καθώς και πέρσι τον ήθελε η ομάδα του Αγρινίου αλλά ο  28χρονος μέσος προτίμησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία»,  μιλώντας με υπονοούμενα για το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού και τον τρόπο που προσεγγίστηκε για να έλθει στο Αγρίνιο. Οι δηλώσεις του, που στη συνέχεια αποσύρθηκαν από το διαδίκτυο, από τη μία έδειχναν τη δυσαρέσκεια του παίκτη και από την άλλη δημιούργησαν κακές εντυπώσεις   και στην ΠΑΕ.

Γιώργος Παπαϊωάννου – φωτο: panetolikos.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr