ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜε το βλέμμα στον επόμενο αγώνα

Με το βλέμμα στον επόμενο αγώνα

Σε «Λάθη» και «έλλειψη οργάνωσης» επιρρίπτει ευθύνες για το ατύχημα που του στέρησε τη διάκριση ο Αγρινιώτης πιλότος του καρτ

Με το βλέμμα στον επόμενο αγώνα

Αιχμές για την διοργάνωση του 6ου PICKαπό τον Παναγιώτη Πλιάτσικα και άλλους οδηγούς

Αιχμές για την διοργάνωση του 6ου PatrasInternationalCircuitKart αλλά και την πικρία του για ένα αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθειά του και τις οδηγικές του ικανότητες, μεταφέρει ο Παναγιώτης Πλιάτσικας, ο μοναδικός Αγρινιώτης πιλότος του καρτ με μεγάλη συμμετοχή και νίκες σε αγώνες διεθνούς επιπέδου. Αν και το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η 5η φορά που συμμετείχε στο σημαντικό αυτό γεγονός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έφτασε μια ανάσα από μια καλή θέση στο βάθρο, κάποια σφάλματα της διοργάνωσης, του στέρησαν την διάκριση, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Σ».

Κάνοντας μια πολύ καλή εκκίνηση και καταγράφοντας πολύ καλούς χρόνους, κάτι άλλωστε που φάνηκε ήδη από την ημέρα των δοκιμαστικών, ο Αγρινιώτης οδηγός βρέθηκε σε τροχιά νίκης καθώς στον 10ο γύρο έφτασε πολύ κοντά στον να «ντουπλάρει», δηλαδή να προσπεράσει τους τελευταίους του προηγούμενου γύρου. Όπως καταγγέλλει όμως ο ίδιος, εξαιτίας της απειρίας των εθελοντών κριτών που δεν είχαν τις γνώσεις για να βρίσκονται σε αυτό τον ρόλο, δεν έδειξαν την μπλε σημαία στον προπορευόμενο του προηγούμενου γύρου ώστε να παραχωρήσει χώρο για προσπέραση, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση τριών καρτ και να κινδυνεύσουν οι οδηγοί τους αλλά και ο ίδιος με σοβαρό τραυματισμό.

«Αισθάνομαι μεγάλη πικρία για τον κόπο και την προσπάθειά μου, αλλά δεν πτοούμαι και ξεκίνησα ήδη την προετοιμασία μου για τα επόμενα αγωνιστικά events στα οποία θα πάρω μέρος», είπε στην εφημερίδα «Σ» ο Παναγιώτης, ο οποίος καλεί τους διοργανωτές να λάβουν στα σοβαρά τον αγώνα. Όπως υποστηρίζει, «Θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι αγώνας ή ένα απλό event. Γιατί αν δεν είναι αγώνας, τότε δεν υπάρχει λόγος για χρονομέτρηση και δημιουργία κλίματος ανταγωνισμού, τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές για κάτι τέτοιο». Αιχμηρός όμως είναι ο Αγρινιώτης πιλότος και για τον ρόλο των κριτών οι οποίοι ήταν εθελοντές και δεν είχαν την επάρκεια για να επιτηρήσουν ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός: «Θα πρέπει όλοι να είναι σωστοί κι επαγγελματίες, δεν γίνεται οι κριτές να είναι εθελοντές και να μην ξέρουν ποιες σημαίες και πότε πρέπει να δείξουν στους οδηγούς. Έτσι προκαλούνται ατυχήματα».

Μπορεί όμως η σύγκρουση να προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αγωνιστικό του καρτ, ο Παναγιώτης όμως επί της ουσίας δεν εγκατέλειψε τον αγώνα, καθώς συνέχισε με αυτό μέχρι την έξοδό του. Αναγνωρίζει ότι η 9η θέση που έλαβε για τυπικούς λόγους σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την προσπάθεια και τους κόπους του αλλά και το ταλέντο του, αλλά τα αφήνει όλα πίσω κοιτάζοντας ήδη προς τον επόμενο αγώνα. Άλλωστε, το είχε πει και ο ίδιος μιλώντας στον Δυτικά FM λίγες μέρες πριν τον αγώνα: «το καρτ είναι μικρόβιο και δεν τα παρατάς στα δύσκολα».

Ως χορηγοί επικοινωνίας του Παναγιώτη και γνωρίζοντας το οδηγικό του ταλέντο και την υπερπροσπάθεια αλλά και την προσήλωσή του σε κάθε αγώνα, μας χαροποιεί η καρδιά πρωταθλητή που επιδεικνύει και ευχόμαστε οι επόμενες νίκες να έρθουν πολύ σύντομα!

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr