Με μια κίνηση ένα χρόνο πριν, ο Μητσοτάκης θα είχε πείσει...

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία-ή έγκλημα- στα Τέμπη είναι λογικό να μην είναι κανείς ψύχραιμος. Οι συγγενείς και ειδικά οι γονείς των χαμένων νέων δεν μπορούν καν να το συνειδητοποιήσουν, πόσο μάλλον να αναμένουν χειρισμούς και πολιτικές. Η οργή είναι ανάμικτη με το αίσθημα μιας Πολιτείας που αντιδρά λες και δεν υπάρχουν ευθύνες.

Με μια κίνηση ένα χρόνο πριν, ο Μητσοτάκης θα είχε πείσει...

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία-ή έγκλημα- στα Τέμπη είναι λογικό να μην είναι κανείς ψύχραιμος.

Οι συγγενείς και ειδικά οι γονείς των χαμένων νέων δεν μπορούν καν να το συνειδητοποιήσουν, πόσο μάλλον να αναμένουν χειρισμούς και πολιτικές.

Η οργή είναι ανάμικτη με το αίσθημα μιας Πολιτείας που αντιδρά λες και δεν υπάρχουν ευθύνες.

Ακόμη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης μοιάζει να μην ήξερε την μία και μοναδική κίνηση που χρειαζόταν.

Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους. Αλλά και αυτή δεν παύει να είναι ένας θεσμός πολιτικός. Γι’ αυτό και μόνο η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα ρίξει φως στην υπόθεση, όπως το θέλουμε όλοι. Ήδη κινείται γρήγορα και στον ανώτατο βαθμό, καλώντας τους πρώτους από όσους πρέπει να λογοδοτήσουν. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αλήθεια, λοιπόν, δεν αργεί. Όπως δεν αργούν και οι προσπάθειες της πολιτείας να θεραπεύσει τις δικές της σοβαρές ελλείψεις", είπε.

Όμως και ο ίδιος θα έπρεπε να ξέρει πως αν από την πρώτη στιγμή είχε πει στον αρμόδιο υπουργό του ότι πρέπει να μην πολιτευθεί καν για μερικά χρόνια, τουλάχιστον θα είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Αντ' αυτού εκείνος κατέβηκε σε εκλογές, βγήκε πανηγυρικά και έκανε και δηλώσεις για κλάματα. Και τώρα δεν μαζεύεται όλο αυτό. Για κάποιες ψήφους ο κόσμος απλά περιμένει να οργιστεί περισσότερο σε μια επόμενη τραγωδία...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Πόσο κοστίζουν δύο μισθοί και μια αύξηση 10%;