ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Brevet Αγρινίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Brevet Αγρινίου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Δημοκρατίας το 1ο Brevet Αγρινίου, μια υπερμαραθώνια ποδηλατική διαδρομή 207 χιλιόμετρων στην οποία έλαβαν μέρος ερασιτέχνες ποδηλάτες από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αστακό, Άρτα, Αθήνα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Εύβοια, Χίο, Λαμία, Θήβα, Κέρκυρα, Καστοριά και Λάρισα. Η εκκίνηση δόθηκε στις 07:30 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Δημοκρατίας και η διαδρομή που ακολουθήθηκε, διέσχισε Aγρίνιο-Νεάπολη-Σπολάιτα-Γέφυρα Ματσουκίου-Καστράκι-Μπαμπαλιό-Βαρετάδα-Σαρδίνια-Αμφιλοχία-Τρύφος-Κατούνα-Αετός-Αρχοντοχώρι-Αστακός-Λεσίνι-Πεντάλοφο-Παλαιομάνινα-Ρίγανη-Γουριώτισσα-Καλύβια και έπειτα Αγρίνιο για τερματισμό.

Η χάραξη της υπερμαραθώνιας διαδρομής των 207 χιλιομέτρων κινήθηκε στο ανατολικό-βορειοανατολικό τμήμα τής Αιτωλοακαρνανίας. Οι συνεχείς όμως εναλλαγές ανωφέρειας και κατωφέρειας έδωσαν στην διαδρομή έναν αξιοπρόσεκτο βαθμό δυσκολίας.

Τα Βrevets είναι μια δοκιμασία του σώματος και του πνεύματος και κάθε αθλητής οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να λάβει μέρος. Αυτό που έκανε την διαδρομή λιγότερο επίπονη για τους συμμετέχοντες, ήταν η ποδηλατική διέλευση μέσα από πράσινο και μπλε, τόσο από λίμνες, όσο και μεγάλα τμήματα δίπλα σε θάλασσα όπως ο Αμβρακικός κόλπος και το Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο σημεία ελέγχου βρίσκονταν σε δύο σημαντικές παραθαλάσσιες κωμοπόλεις, την Αμφιλοχία και τον Αστακό.

Οι πρώτοι ποδηλάτες έφθασαν στην πλατεία Δημοκρατίας περίπου στις 15:18 ολοκληρώνοντας την υπερμαραθώνια ποδηλατική διαδρομή σε λιγότερο από 8 ώρες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι τις 20:30 το βράδυ, είχε τερματίσει και ο τελευταίος ποδηλάτης. Από την επόμενη χρονιά την διοργάνωση αναλαμβάνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου.

Πολλοί κατά μήκος της διαδρομής χειροκρότησαν και ενθάρρυναν το εγχείρημα των ποδηλατών σε μια διοργάνωση που φέτος έθεσε τις βάσεις ώστε να γίνει θεσμός για το Αγρίνιο.

Άλκης Αποστολόπουλος

Η ομάδα του Αγρινίου
Η ομάδα του Αγρινίου
Εκκίνηση στην πλατεία Δημοκρατίας
Εκκίνηση στην πλατεία Δημοκρατίας

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr