ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαMε διακοπή ξεκίνησε η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Mε διακοπή ξεκίνησε η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Mε διακοπή ξεκίνησε η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Στις δικαστικές αίθουσες εισήλθε η υπόθεση της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Χθες οι τρεις προφυλακισμένοι για τη ληστεία σε βάρος των δύο ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 91χρονου άνδρα, βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για την εκκίνηση της διαδικασίας, η οποία όμως μετατέθηκε ουσιαστικά για τις 19 Νοεμβρίου καθώς ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, δεν μπόρεσε να είναι παρών στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις είχαν αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (την αποφυλάκισή τους δηλαδή) με αιτιολογικό ότι δεν βρέθηκε δικό τους DNA στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Το DNA που εντοπίστηκε στα προς εξέταση δείγματα ανήκει μόνο στα θύματα και όχι στους κατηγορουμένους και αυτό έχει γίνει πλέον μια βασική παράμετρος, στην οποία βασίζεται η υπεράσπιση.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι οι τρεις συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από την 85χρονη (η οποία μερικούς μήνες αργότερα απεβίωσε) ως δράστες της ληστείας.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Live εικόνα: Η Ελλάδα αποχαιρετάει τη Φώφη Γεννηματά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr