ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜαζική κινητοποίηση στις 22/10/2014 για τα δύο νοσοκομεία του νομού

Μαζική κινητοποίηση στις 22/10/2014 για τα δύο νοσοκομεία του νομού

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Αγρινίου και Μεσολογγίου

 

Την ερχόμενη Δευτέρα νέα κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αύριο νέα σύσκεψη του «Δικαίωμα στη Ζωή» για τον συντονισμό και την προπαγάνδα της κινητοποίησης της Τετάρτης 22/10. Προγραμματίζεται εθελοντική αιμοδοσία, διανομή φυλλαδίων και 3ωρη στάση εργασίας

 

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η νέα συνέλευση συλλόγων και φορέων που προκάλεσε το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή», ως συνέχεια της πρωτοβουλίας, του μηχανοκίνητου κομβόι, που είχε διοργανώσει το σωματείο, για την διάσωση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Για τον ίδιο στόχο, την διάσωση των δύο νοσοκομείων, προχθές αποφασίστηκε από την συνέλευση να γίνει μια κεντρική κινητοποίηση την Τετάρτη 22/10 το πρωί στο κέντρο του Αγρινίου και παράλληλη 3ωρη στάση εργασίας από φορείς του δημοσίου της περιοχής, τους καταστηματάρχες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Για την καλύτερη διοργάνωση της κινητοποίησης αυτής, αποφασίστηκε, σήμερα στις 8:00 το βράδυ, στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, η οποία στοχεύει στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων και στην εύρεση αποτελεσματικών τρόπων για την προπαγάνδα της κινητοποίησης της Τετάρτης 22/10. Η όλη διαδικασία της προπαγάνδας και του καταμερισμού αρμοδιοτήτων αποσκοπεί αρχικά στην μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών για την καταρρέουσα κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία του νομού και κατά δεύτερον η κινητοποίηση να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη με περισσότερους αποδέκτες εντός και εκτός νομού.

Πέραν του όλου προπαγανδισμού της κινητοποίησης της Τετάρτης 22/10, προπαγανδισμός που θα γίνει μέσω πράξεων όπως εθελοντική αιμοδοσία, διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες και την δημιουργία spot ενημέρωσης των πολιτών κ.λ.π., την ερχόμενη Δευτέρα 13/10 στο νοσοκομείο Μεσολογγίου θα γίνει κινητοποίηση και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου και πολιτών της πόλης, επίσης για τον ίδιο σκοπό, την διατήρηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Σ’ αυτή την συγκέντρωση θα παραστούν και πολίτες του Αγρινίου και εκπρόσωποι του νοσοκομείου Αγρινίου, ώστε να επιτευχθεί η μαζικότητα και από τις δύο πόλεις της Αιτωλ/νίας.

Η ημερομηνία της κινητοποίησης ορίστηκε για 10 περίπου μέρες αργότερα (22/10) ώστε όλα τα Δ.Σ. των φορέων και των συλλόγων της περιοχής να συγκαλέσουν Δ.Σ. και να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην 3ωρη στάση εργασίας.

Κατά την προχθεσινοβραδινή συγκέντρωση – σύσκεψη των φορέων και των συλλόγων ακούστηκαν και άλλες προτάσεις που στοχεύουν στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας, όπως η συμβολική κατάληψη της γραμματείας των νοσοκομείων, την προσπάθεια για την συμμετοχή στην κινητοποίηση των 900 υποψηφίων που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή του Αγρινίου, είτε εκλέχθηκαν είτε όχι, την συγκρότηση μηχανοκίνητου κομβόι για την μετάβαση στο Μεσολόγγι την ερχόμενη Δευτέρα. Προτάθηκε η δημιουργία κλιμακίων από τους συμμετέχοντες, κλιμάκια θα πάνε σε χωριά της περιοχής και στις λαϊκές αγορές για να ενημερώσουν τους πολίτες για την κατάσταση που υπάρχει στα δύο νοσοκομεία και την κινητοποίηση που θα γίνει. Ακούστηκε επίσης η ενημέρωση των μαθητών των σχολείων και μέσω φυλλαδίων, αλά και δια στόματος καθηγητών που συμμετέχουν σε όλη την κινητοποίηση και την προετοιμασία της, ώστε να πεισθούν και οι μαθητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

 

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr