ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΘ. Μαυρομμάτης στον “Δυτικά Fm 92,8”: Επιλύουμε προβλήματα του παρελθόντος και υλοποιούμε ουσιαστικό έργο

Θ. Μαυρομμάτης στον “Δυτικά Fm 92,8”: Επιλύουμε προβλήματα του παρελθόντος και υλοποιούμε ουσιαστικό έργο

Θ. Μαυρομμάτης στον “Δυτικά Fm 92,8”: Επιλύουμε προβλήματα του παρελθόντος και υλοποιούμε ουσιαστικό έργο

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης σε συνέντευξή του στον “Δυτικά Fm 92.8” αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, εκτιμώντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν καταβλγθεί αντίστοιχες προσπάθειες.

Αρχικά, ανέφερε ότι γίνεται καλή δουλειά στα αντιπλημμυρικά αν και “με τη φύση δεν μπορείς να τα βάζεις”, όπως είπε, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται.  Γι΄αυτό και δεν μπορούμε να μιλάμε για θωράκιση, σημείωσε. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη η αντιπλημμυρική προστασία βρισκόταν στο μηδέν αλλά έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα. Ο κ. Μαυρομμάτης  παρουσίασε αναλυτικά τις εξελίξεις στο θέμα καθαρισμού των ρεμάτων (μόνο στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν 700) και υλοποίησης των αποστραγγιστικών εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθείται.

Με αφορμή σχετικό σχόλιο της Δήμητρας Λαοπόδη, απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν για λαϊκισμό επειδή, όταν ανέλαβε καθήκοντα, εμφανιζόταν σε φωτογραφία με το νερό μέχρι το… γόνατο στο Λεσίνι. Αποκάλυψε ότι εκείνη την ημέρα μαζί με άλλα άτομα, προσπαθούσε να πείσει γυναίκα να εγκαταλείψει το σπίτι της που πλημμύρισε καθώς ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ήταν ορατός.

Ειδικά για τα αντιπλημμυρικά της Ιονίας, σημείωσε ότι το τελευταίο 8μηνο έχει υπογραφεί η σύμβαση, είναι στη διάθεση του αναδόχου 100 εκατ. ευρώ ο οποίος  θα αρχίσει τα έργα που θα υλοποιούνται σταδιακά. Αναφερόμενος μάλιστα στα παράπονα που εκφράζονται για την ταχύτητα υλοποίησης των έργων, αναφέρθηκε παραδειγματικά στο τμήμα του δρόμου από την παραλία του Λούρου έως την περιμετρική του Νεοχωρίου (17 χλμ.) που θα ασφαλτοστρωθεί, έργο για το οποίο οι υπογραφές μπήκαν τον περασμένο Οκτώβριο.  Η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα να ήταν, δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει έργο 4,5 εκατ. ευρώ με μιας, είπε.

Εξήγησε ότι από την ένταξη μέχρι την υλοποίηση ενός έργου ο δρόμος ειναι μακρύς και επικαλέστηκε την Πατρών – Πύργου για την οποία δεν υπήρχαν μελέτες. Καυτηρίασε δε την ένταξη έργων χωρίς να είναι ώριμα αναφερόμενος στην απουσία μελετών και αδειοδοτήσεων.

Ειδική αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, και στις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν στο έργο της Περιφέρειας στην είσοδο του Αγρινίου (π.χ. αλλαγές στον κόμβο του Νοσοκομείου, φωτισμός, πράσινο).  Μίλησε ακόμα για το ζήτημα της  γέφυρας του Ευήνου παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων για την τοπική κοινωνία τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν την ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, κάνοντας εκεί ορισμένα από τα μπάνια του καλοκαιριού .

Απάντησε ακόμα σε ερωτήματα για την κάθετη σύνδεση της Ιονία Οδού με το Αγρίνιο, την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, κ.ά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών στη Δυτική Ελλάδα:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ