Μαυροειδάκος: Η αστυνομία συλλαμβάνει τους ίδιους και τους ίδιους – Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να είναι σε θύρα γηπέδου

«Η αστυνομία συλλαμβάνει τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην…

renti-epeisodia

«Η αστυνομία συλλαμβάνει τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, αναφορικά με τον κατάλογο των 200 σκληρών χούλιγκανς τονίζοντας πως «είναι γνωστοί όλοι αυτοί, έχουν καταδίκες».

Μάλιστα σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των αστυνομικών ενώ τόνισε πως κανένας αστυνομικός δεν θέλει να είναι σε θύρα γηπέδου προσθέτοντας χαρακτηριστικά «να διασφαλίζουμε τη δημόσια τάξη όταν γίνουν επεισόδια, αλλά δεν θα είμαστε υπάλληλοι των ΠΑΕ. Αν γίνουν επεισόδια μέσα στο γήπεδο και πρέπει να επέμβει αστυνομία και δεν μπορεί η ιδιωτική εταιρεία βεβαίως, όμως την αστική ευθύνη για οτιδήποτε γίνει θα την έχει ΠΑΕ, κανένας άλλος. Κι εμείς να είμαστε καθημερινά στο δρόμο πλέον».

Μάλιστα ο γ.γ. της Ομοσπονδίας θύμισε ένα περιστατικό με έναν συνάδελφό του όπου «τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας ήρωας αστυνομικός από την ομάδα ΔΙΑΣ που έσωσε κόσμο στο Μάτι, μπήκε μέσα στη φωτιά, μετέφερε κόσμο κλπ έχει κληθεί από το κέντρο της Άμεσης Δράσης μαζί με μια άλλη ομάδα να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια που έχει συμπλοκή φιλάθλων μεταξύ τους. Οπαδοί της ομάδας που εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια και μιας άλλης έχουν δώσει ραντεβού θανάτου. Με το που πάει να επέμβει, να κάνει συλλήψεις, αρχίζουν και τους επιτίθενται και τον μαχαιρώνουν ανηλεώς με πάνω από 15 με 20 φορές. Γλιτώνει από θαύμα γιατί τα τραύματα δεν πείραξαν μηριαία αρτηρία. Συλλαμβάνει ο ίδιος σε άλλα επεισόδια τον ίδιο άνθρωπο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση και σήμερα από όσους είχαν εμπλακεί στο συγκεκριμένο περιστατικό κανένας δεν έχει πάει φυλακή».

Νωρίτερα αναφορικά με την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη σημείωσε πως «ελπίζουμε σε ένα θαύμα» προσθέτοντας πως «δυστυχώς τα πράγματα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Ο συνάδελφος δεν είναι καλά. Όλοι προσευχόμαστε, όλη η ελληνική κοινωνία, η αστυνομική οικογένεια, αλλά μετά και από τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, δυστυχώς δεν είναι καθόλου καλά».

Πηγή: ertnews.gr