Ματθαιόπουλος στη δίκη για το Μάτι: «Η πιο τραγική μέρα της ζωής μου» – Επιρρίπτει ευθύνες στον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής

Να επιρρίψει την κυρία ευθύνη στον τότε αρχηγό του σώματος, προσπάθησε ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, απολογούμενος στη δίκη…

mati_aytokinita_arthro

Να επιρρίψει την κυρία ευθύνη στον τότε αρχηγό του σώματος, προσπάθησε ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, απολογούμενος στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς και τους εγκαυματίες λέγοντας ότι εκείνη η μέρα ήταν η πιο τραγική μέρα της ζωής του.

Επισήμανε ότι ο τότε αρχηγός ήταν ο μόνος που μπορούσε να δώσει εντολή για να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο τα εναέρια μέσα.

Είπε ότι κατά τη δική του γνώμη ήταν λάθος κρίση να σταλεί το μοναδικό εναέριο μέσο στη διάθεση της Πυροσβεστικής πριν από τις 18:00 εκείνης της αποφράδας ημέρας και να σταλεί πίσω στην περιοχή του Ασπροπύργου, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Μότορ Όιλ, καθώς όλη η περιοχή της Πεντέλης και του Ματιού, για πολύ ώρα, ήταν τελείως ακάλυπτη.

Όπως είπε, ήταν πάρα πολύ λίγος χρόνος προκειμένου να γίνει να δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού του Ματιού, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν αρμόδιος για κάτι τέτοιο.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο πεδίο, όπως επίσης και ο επικεφαλής της αστυνομίας αλλά και της πολιτικής προστασίας που βρίσκονταν εκεί και γνώριζαν την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται η φωτιά, ήταν οι αρμόδιοι οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού, σημειώνοντας βεβαίως ότι ήταν πάρα πολύ λίγος ο χρόνος και πολύ ραγδαίο το φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος έχει καταγγελθεί από τον δικαστικό πραγματογνώμονα που διορίστηκε από την ανάκριση, τον κ. Δημήτρη Ρούσσο, ότι προσπάθησε να τον επηρεάσει προκειμένου αυτός να αλλοιώσει στοιχεία της έρευνας.

Πηγή: ertnews.gr