ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜατίνα Παγώνη: «Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Ματίνα Παγώνη: «Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Ματίνα Παγώνη: «Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες έχει θορυβήσει, αλλά για τη Ματίνα Παγώνη είναι «λογική» και «αναμενόμενη». Και, όπως είπε, η αυξομείωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Οι εξάρσεις και οι υφέσεις σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων, τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.06.2022) στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στην παραλλαγή 4 της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία προκαλεί 39 με 40 πυρετό. Εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορονοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40, με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Κατά τη Ματίνα Παγώνη «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου. Γι’ αυτό και ζήτησε από τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από την γρίπη.

 thebest.gr

Συνέχεια συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ακτίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ