ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΜαθητής Γυμνασίου με μαχαίρι στην Βουλή; Σιγά τώρα… Παιδιά είναι!

Μαθητής Γυμνασίου με μαχαίρι στην Βουλή; Σιγά τώρα… Παιδιά είναι!

Μαθητής Γυμνασίου με μαχαίρι στην Βουλή; Σιγά τώρα… Παιδιά είναι!

Μαθητής Γυμνασίου με μαχαίρι στην Βουλή; Σιγά τώρα… Παιδιά είναι!

Η είδηση ότι Μαθητής γυμνασίου από την Αργυρούπολη συνελήφθη, καθώς προσπάθησε να μπει στο κτίριο της Βουλής με μαχαίρι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με το σχολείο, εννοείται ότι συγκλόνισε το πανελλήνιο! Στην πραγματικότητα δεν συγκλόνισε απολύτως κανέναν!

Για να μην πούμε ότι ένα ανθυπομειδίαμα προέκυψε σε όποιον… μαγκίτη άκουσε την είδηση. Όσο πιο πολύ στην γύρα και αλάνι αυτός που άκουσε το νέο, τόσο πιο πολύ θα είπε “τι πήγε ρε να κάνει ο τυπάς;”…

Διαβάζεις “κάποια στιγμή στην διαδικασία ελέγχου, από ειδικό μηχάνημα με ακτίνες Χ, όταν περνά ένας 14χρονος μαθητής, ένας αστυνομικός συνειδητοποιεί ότι το παιδί οπλοφορεί, είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και ο μαθητής συνελήφθη, ενώ το αιχμηρό αντικείμενο κατασχέθηκε”.

Και δεν συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για παιδί στην Β’ Γυμνασίου κατά πάσα πιθανότητα! Ακόμη και για μαγκιά να το είχε μαζί του το μαχαίρι, ακόμη κι αν το… ξέχασε πάνω του, κανονικά σήμερα έπρεπε να έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! Όχι όμως, δεν τρέχει τίποτε.

Υπάρχει μια ωραία ελληνική λέξη για αυτό το φαινόμενο που λέγεται “μιθριδατισμός”. Το να έχεις συνηθίσει μόνιμα σε μια κατάσταση και να μην σε αγγίζει τίποτε, να τρως κάθε μέρα δηλητήριο ώστε να μην σε αγγίζει στο τέλος οποιαδήποτε δόση, όπως έκανε ο περίφημος βασιλιάς του τότε Εύξεινου Πόντου.

Αυτό ακριβώς μας έχει συμβεί, κανείς δεν αναρωτιέται πως μπορεί ένα παιδί να πηγαίνει έτσι στο σχολείο. Το πολύ-πολύ να βγει κανένας σύλλογος γονέων και να πει “κάτω τα χέρια από το παιδί, κανένα παιδί δεν πρέπει να δικάζεται”. Ή να βγει η τοπική ΕΛΜΕ και να κατηγορήσει τα ΜΜΕ που μεγιστοποίησαν το ζήτημα…

Για να είμαστε σαφείς, το παιδί δεν πρέπει να πάει φυλακή. Αλλά πρέπει κάπως να νουθετηθεί και πρέπει οι γονείς του να καταλάβουν ότι είναι κακοί γονείς.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι… μπλεγμένοι ρόλοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ