ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου ενώνουν τις φωνές τους σε διαδικτυακή συναυλία

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου ενώνουν τις φωνές τους σε διαδικτυακή συναυλία

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου ενώνουν τις φωνές τους σε διαδικτυακή συναυλία

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συμμετέχει σε διαδικτυακή συναυλία που θα προβληθεί στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα αύριο το βράδυ. 

Για 5η συνεχή χρονιά φέτος το Μουσικό Σχολείο Καβάλας με την συνδρομή του Δήμου Καβάλας, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια» , διοργάνωσε τις εκδηλώσεις «Aδοντες και Ψάλλοντες  εν τη καρδία».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου θα προβληθεί στις 29.05.2021 και ώρα 20.30 στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα ένα μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…μνήμης ηχώ». Η φετινή διοργάνωση είναι ειδικά αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και πιο συγκεκριμένα στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους.

Το ιδιαίτερο συναυλιακό σκηνικό του φεστιβάλ που στήθηκε φέτος περιλαμβάνει -εκτός από τον επιβαλλόμενο εξ αποστάσεως  χαρακτήρα -και μία ακόμη σημαντική τομή. Στην διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρείς γενιές ανθρώπων, οι μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας (Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης,  Αργολίδας,  Δράμας , Καβάλας,  Καρδίτσας, Λειβαδιάς , Σερρών, Τρικάλων, Χαλκίδας),  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού (AgrupamentodeEscolasdeParedesdeCoura – Portugal, AsociacionDeInnovacionFormacionyEmpleoParaElDesarrolloSostenible – Spain, I.I.S.S. “CarloMariaCarafa” Mazzarino – Italy, IstanbulAvrupaArastirmalariDernegi – Turkey) Ευρωπαϊκών  Χορωδιών της Καβάλας , Παραδοσιακών Χορωδιών της Καβάλας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου, στη  δράση “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” συμμετέχουν  από το Μουσικό Αγρινίου  μαθητές Λυκείου του τμήματος Α3 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κ. Άννας Πανοπούλου. Πρόκειται για τους Γρηγόρη Μακρυγιάννη,  Κωνσταντίνα Σαλταούρα , Αλεξάνδρα Σιδέρη, Μαλένα  Σταθοπούλου, Δανάη Τρίμπου, Χριστόφορο Τσιρώνη,  Σπυρίδωνα Τσώνη, Παρασκευή Τζίμα, Ειρήνη Φάββα και Σπυριδούλα Χασιώτη.  Ενώνουν τις φωνές τους διαδικτυακά σε ένα πολυπληθές εξ αποστάσεως χορωδιακό σύνολο ερμηνεύοντας το «ΤηΥπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Στην δράση λαμβάνει μέρος ο κ. Γρηγόρης Βαλτινός (Ανάγνωση κείμενων)  και παρουσιάζει ο κ. Αλέξης Κωστάλας

Τόνια Αράχωβα: Η πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκονόμων (IFLA) στον “Δυτικά Fm 92,8”

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr