Μαθήματα

Μαθήματα

Οι πρόεδροι των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα play offs της Α΄ ΕΠΣΝΑ δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό σε κοινή τους Συνέντευξη Τύπου

Πριν τα play offs 

Το βράδυ της Τετάρτης στο Μεσολόγγι οι πρόεδροι των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου και δέχθηκαν ερωτήσεις, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΝΑ. Κοινή τοποθέτηση όλων ήταν η προσπάθεια να υπάρχει καλό κλίμα, καλές φιλοξενίες και καλό ποδόσφαιρο. Το επίπεδο όλων ήταν υψηλό για άλλη μια φορά και έδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Και οι τέσσερις πρόεδροι δεσμεύτηκαν για ευγενή άμιλλα και αποδείκνυαν κάθε στιγμή ότι επιδιώκουν να γίνουν τα play offs διαφήμιση γα το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ,  Τάκης Παπαχρήστος, δήλωσε: «Ήδη με τις διοικήσεις των σωματείων τη Δευτέρα έγινε μια πρώτη συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης και συζητήσαμε κάποια πράγματα για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών, κυρίως όσον αφορά τις ημερομηνίες. Είχαμε μια εκκρεμότητα και περιμέναμε την κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, στο οποίο συμμετέχει η ομάδα μας η Φλόγα Παλαιομάνινας. Την Τετάρτη έχει ένα παιχνίδι στην Άρτα, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη αγωνιστική θα γίνει το Σάββατο στις 3 και η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί την άλλη Κυριακή και μετά θα δούμε την πορεία των παιχνιδιών στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Πιστεύω σαν Ένωση ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε αθλητικά πλαίσια και αυτό δεν το λέω τυχαία, γιατί στην κανονική διάρκεια στα παιχνίδια μεταξύ των τεσσάρων σωματείων δε δόθηκε κανένα δικαίωμα όσον αφορά επεισόδια ή κάτι άλλο. Είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσουμε μια σειρά παιχνιδιών με μεγάλο ενδιαφέρον και με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω όλους τους φιλάθλους της Αιτωλοακαρνανίας να παρακολουθήσουν αυτά τα παιχνίδια και να τους ευχαριστήσουμε μέχρι τώρα για τη μεγάλη τους συμμετοχή στα παιχνίδια. Είναι ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτά τα παιχνίδια στα οποία πιστεύω θα παιχτεί και καλό ποδόσφαιρο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Για την κάθε αγωνιστική η Επιτροπή Διαιτησίας θα ορίζει τους διαιτητές που θεωρεί κατάλληλους και μπορούν να ανταπεξέλθουν. Διαιτητές που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α΄ Κατηγορίας. Κωλύματα δεν υπάρχουν και οι ομάδες έχουν εμπιστοσύνη στη διαιτησία».

 Διονύσης Βισβίκης (Α.Ε. Μεσολογγίου)

«Έφτασε η στιγμή και είναι ευχάριστο για τις τέσσερις ομάδες πως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ότι ο κόσμος πιστεύουμε θα έρθει στο γήπεδο για να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο και να δει παιχνίδια αντάξια της ιστορίας και της αγωνιστικότητας των ομάδων. Θέλω να ευχηθώ  ο πρωταθλητής που θα βγει από το Νομό μας να είναι και πρωταθλητής στα επόμενα μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ήταν λυπηρό για το ποδόσφαιρό μας ότι φέτος έλειψε ομάδα μας από το ποδόσφαιρο της Γ΄ Εθνικής. Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο γήπεδο και πάνω απ’ όλα να πούμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πρέπει να αρχίσει από τις διοικήσεις, που πιστεύω ότι ήδη έχει γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος, να είναι ήρεμα τα πράγματα και να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ελπίζω όλα να κυλήσουν ήρεμα.  Στόχος της Α.Ε.Μ. είναι οι αγώνες να γίνουν στη φυσική της έδρα, γιατί σίγουρα αυτό και στο παρελθόν της έχει στοιχίσει.  Θέλω να πιστεύω ότι εάν συνεχίσει η Φλόγα στο Κύπελλο, κάτι που εγώ το εύχομαι από την καρδιά μου, την τέταρτη αγωνιστική που θα υποδεχτούμε στο Μεσολόγγι τη Φλόγα, θα είναι στο γήπεδό μας, στη φυσική μας έδρα. Μπορεί τώρα να είναι πιο κρίσιμα τα ματς, αλλά καμία ομάδα δεν έφυγε παραπονεμένη από την έδρα του άλλου. Στα παιχνίδια που έγιναν στην έδρα μας και παίξαμε εκτός έδρας η φιλοξενία ήταν άψογη και από εμάς και από τις άλλες τρεις ομάδες.  Δεν είμαστε ξένοι μεταξύ μας ούτε εμείς ούτε οι φίλαθλοι. Στην καθημερινότητά μας συναναστρεφόμαστε. Υπάρχει κοινωνική επαφή και αν όχι καθημερινή τουλάχιστον συχνή.  Όσο για την ΑΕΜ υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή, στο τεχνικό επιτελείο και στους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους να κρατήσουν τον ένα πόντο που κέρδισαν μέσα στο πρωτάθλημα και να είναι πρωταθλητές. Υπάρχει αγωνία γιατί όλο πιστεύουν πως η Α.Ε.Μ. πρέπει να επανέλθει στη Γ΄ Εθνική».

Ηλίας Μαυράκης (Όμηρος Νεοχωρίου)

«Θέλω αρχικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Φλόγα Παλαιομάνινας και στον πρόεδρό της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι σε αυτό το πρωτάθλημα ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός, η Α.Ε.Μ. και ο Όμηρος πέφτουν μαζί και δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό.  Υπάρχει η ευχάριστη νότα από τη Φλόγα Παλαιομάνινας, η οποία επίσης έδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο και ήταν μια ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί να έμεινε πίσω στην ειδική βαθμολογία, όμως είναι ικανή να κάνει ζημιές στα μπαράζ. Επομένως πάμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχει φαβορί και είναι η Α.Ε.Μ. που μπαίνει με την υψηλότερη βαθμολογία, όμως κοντά είμαστε εμείς και ο Ναυπακτιακός και πιο πίσω η Φλόγα. Δεν υπάρχει εύκολο ματς σε αυτό το πρωτάθλημα και από την πλευρά μας καλούμε και τους φιλάθλους μας και όλους τους φιλάθλους να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο. Μακάρι να έχει και καλό καιρό και η διαιτησία αλλά και εμείς να προασπίσουμε το καλό του ποδοσφαίρου. Όλοι να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο.  Και μόνο το γεγονός ότι τρεις ομάδες ξεπέρασαν τους 60 βαθμούς είναι πρωτοφανές. Ήταν πολύ υψηλή βαθμολογία και ουσιαστικά οι ομάδες έχασαν βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια.Είχαμε πει και με τον πρόεδρο ότι πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα είτε να γίνουν περισσότερες οι ομάδες, είτε να γίνουν έτσι τα μπαράζ, ώστε να μην υπάρχει μεγάλο διάστημα αποχής. Θέλαμε να μην υπάρχει το περσινό.  Εμείς είπαμε από την αρχή για να είμαστε συνεπείς στους φιλάθλους μας, στους χορηγούς μας και στους εαυτούς μας ότι πρέπει να κάνουμε κινήσεις για να δημιουργούμε καλύτερη ομάδα κάθε χρόνο. Σε πρώτη φάση έπρεπε να υπερασπιστούμε τον τίτλο και έπρεπε να φτιάξουμε μια καλύτερη ομάδα. Το Κύπελλο χάθηκε άδοξα, παρόλο που είναι ένας θεσμός που τον κυνηγάμε χρόνια. Πάντα την πατάμε. Ξεκινήσαμε με επιτυχία στο Super Cup, στο πρωτάθλημα είμαστε καλά και θα το διεκδικήσουμε. Πιστεύω στους στόχους που θέσαμε είμαστε μέσα.  Πέρσι μέτρησαν πολλά. Πρώτα από όλα ήταν απαράδεκτο το πρόγραμμα με τρεις συνεχόμενους αγώνες εκτός έδρας. Για μας ήταν καταστροφικό. Έπεσε και το πρώτο παιχνίδι με το θεωρητικά εύκολο αντίπαλο, όπου δεν κερδίσαμε και όλα μέτρησαν».

Ντίνος Τσουκαλάς (Ναυπακτιακός Αστέρας)

«Θέλω από καρδιάς να ευχηθώ καλή επιτυχία και γιατί όχι και κατάκτηση του Κυπέλλου στη Φλόγα Παλαιομάνινας. Μία ομάδα η οποία ήρθε από τη Β΄ Κατηγορία και έχει κάνει την ευχάριστη έκπληξη φέτος στο πρωτάθλημά μας.  Εμείς φέτος κάναμε μια καινούρια προσπάθεια με μια νέα διοίκηση και ποδοσφαιριστές που είναι όλοι από την περιοχή της Ναυπακτίας, όπως επίσης και το προπονητικό τιμ. Είναι μια προσπάθεια που νομίζω μας έχει δικαιώσει μέχρι τώρα και είμαστε μέσα στους στόχους μας, που ήταν να κάνουμε ομάδα και να είμαστε στην τετράδα. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που σε αυτή τη διαδικασία έχω γνωρίσει ανθρώπους και διοικήσεις όπως οι κύριοι που είναι μαζί μας. Είναι μια καλή αρχή για να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να έχουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας.  Πρώτος στόχος μας ήταν να γίνουμε ομάδα. Ξαφνικά υπήρχε καινούρια διοίκηση και καινούρια ομάδα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και τα αποτελέσματα θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

 Χρήστος Κουτσομπίνας (Φλόγα Παλαιομάνινας)

«Συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στη διαδικασία των μπαράζ. Εύχομαι να γίνουν τα καλύτερα δυνατά παιχνίδια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος, όπως έγινε μέσα στη χρονιά. Είναι η πρώτη φορά για την ομάδα μου στην Α΄ Κατηγορία και θα είναι μια μεγάλη εμπειρία και για μένα προσωπικά.  Η ομάδα μου είναι αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή. Στόχος μας ήταν να μπούμε στην τετράδα και είχαμε στο μυαλό μας και το Κύπελλο. Αξίζαμε νομίζω το Κύπελλο και το κατακτήσαμε. Θα είναι μια καλή εμπειρία για μας τα μπαράζ και θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε. Πιστεύω θα το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των ομάδων και τον πρόεδρο της Ένωσης για την πολύ καλή συνεργασία. Είμαστε φίλοι και αυτό έχει περάσει στον κόσμο. Τα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν πολύ καλά σε φιλοξενία και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και στα μπαράζ. Εύχομαι όποιος βγει πρωταθλητής ανέβει και στη Γ΄ Εθνική στα επόμενα μπαράζ.  Ήταν δική μου απόφαση στο θέμα προπονητή  και ήταν και αγωνιστική και οικογενειακή. Η ομάδα συνεχίζει με τον κύριο Καρτσακλή που είναι δύο χρόνια στη Φλόγα και στο παιδικό τμήμα και με βοηθό και υπεύθυνο ποδοσφαιρικού τμήματος τον κύριο Βασίλη Παστρωμά. Εμείς θα προσπαθήσουμε στα μπαράζ να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Από την αρχή ήμασταν αουτσάιντερ και είναι τιμή μας που παίζουμε για πρώτη φορά με τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες του Νομού. Πιστεύω είμαστε τυχεροί που θα ζήσουμε αυτή την εμπειρία.  Αουτσάιντερ χαρακτήρισα την ομάδα λόγω της βαθμολογίας και λόγω των ονομάτων των ομάδων. Οι άλλες ομάδες είναι ομάδες με ιστορία, με κόσμο και με αυτή την έννοια λέω ότι είμαστε αουτσάιντερ. Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Και στο Κύπελλο οι αποστάσεις μετράνε. Πιστεύω όμως θα είμαστε έτοιμοι για παιχνίδια Τετάρτη και Σάββατο. Όλα θα τα δούμε στην πορεία. Αν παίζαμε φέτος στο γήπεδό μας θα ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα. Δεν είχαμε ούτε γήπεδο για προπόνηση. Ήταν μια χρονιά που ξέραμε από την αρχή ότι θα έχουμε πρόβλημα με το γηπεδικό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και νομίζω στο Κύπελλο φάνηκε».

 

Γιώργος Παπαϊωάννου

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr