Μάθανε πως είμαστε μπόσικοι, θυμήθηκαν και τη Μπουμπουλίνα!

Το θέμα για την Ελλάδα είναι να δει ποιος κινεί τα νήματα στις συντονισμένες κινήσεις εναντίον της

Μάθανε πως είμαστε μπόσικοι, θυμήθηκαν και τη Μπουμπουλίνα!

Το ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα επέλεξε την ημέρα που συνελήφθη πέρυσι ο Μπελέρης, με τους ψευδείς ισχυρισμούς, να εκφωνήσει λόγο σε συμπατριώτες του στην Αθήνα, όσο και να προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε ως σύμπτωση, αυτό δεν γίνεται.

Όσοι ξέρουν καλά αλβανικά λένε ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ήταν σε εχθρικά όρια, το λιγότερο ίσως ήταν ότι θυμήθηκε πως η Μπουμπουλίνα μιλούσε αρβανίτικα! Εδώ εμφανίστηκε μετά από ένα γκρουπ που τραγούδησε για μια "δική τους Αλβανία, μαζί το Κόσσοβο και την Μακεδονία"!

Μοιάζει περίεργο αλλά μόνο για όσους δεν είναι υποψιασμένοι: ξαφνικά όλοι στα Δυτικά Βαλκάνια (αλλά και στην Βουλγαρία) έχουν κάποια απαίτηση από την Ελλάδα που είναι το κλειδί για να έχουν ρόλο στην Ε.Ε.! Γιατί; Διότι έχει ευρωεκλογές!

Η Ελλάδα μπορεί να το δει έτσι και να πει "άστους να χτυπιούνται, εμένα θα χρειαστούν". Όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει την στρουθοκάμηλο και να πιστεύει ότι με τον κατευνασμό θα πετύχει ευκολότερα τους στόχους της. Αυτό αποδείχθηκε με την Τουρκία εδώ και μια 25 τουλάχιστον.

Μόνο ο συνδυασμός πυγμής, ισχύος μαζί με καλή διάθεση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, ειδικά στην περιοχή που βρίσκεται η χώρα.

Τα Βαλκάνια δεν αλλάζουν εύκολα δεν έχουν αποβάλλει ακόμη τον στερεοτυπικό χαρακτηρισμό που τους αποδίδεται στους τελευταίους αιώνες ως πυριτιδαποθήκη. Το θέμα για την Ελλάδα είναι να δει ποιος κινεί τα νήματα στις συντονισμένες κινήσεις εναντίον της.

Αυτό τουλάχιστον δεν θα δυσκολευτεί πολύ να το καταλάβει στα Σκόπια. Όλοι ξέρουν ποιος είναι εκείνος που υποδαυλίζει, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και δεκαετίες, τον λεγόμενο "μακεδονισμό".

Το μόνο πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα και εσωτερικά έχει μια κυβέρνηση μόνη στο θέμα γενικά των γειτόνων. Πλην ίσως του ΠΑΣΟΚ, όλη αντιπολίτευση, μέσα ή έξω από την Βουλή χωρίζεται σε δύο τάσεις. Ή είναι με την κληρονομιά εκείνων που δεν νοιάζονται για πατρίδες και τέτοια ξεπερασμένα πράγματα ή είναι υπερ-πατριώτες που μισούν τη Δύση.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στ' αλήθεια τα είχαν με τον Πολάκη, αλλά τα χάλασαν...

Όταν στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη (...) ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά ο Παύλος Πολάκης (...) όλοι ήξεραν ότι θα γινόταν του Κουτρούλη ο... γάμος!