ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Μάστιγα η παραμεσιτεία” καταγγέλουν μεσίτες της Αιτωλοακαρνανίας – Πιθανή η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη

“Μάστιγα η παραμεσιτεία” καταγγέλουν μεσίτες της Αιτωλοακαρνανίας – Πιθανή η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη

“Μάστιγα η παραμεσιτεία” καταγγέλουν μεσίτες της Αιτωλοακαρνανίας – Πιθανή η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη

Το φαινόμενο της παραμεσιτείας και στην Αιτωλοακαρνανία καταγγέλουν γνωστοί μεσίτες οι οποίοι γνωστοποιούν την κατάσταση στο Επιμελητήριο και τους πολίτες, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Επειδή το φαινόµενο της παραµεσιτείας, δηλαδή της διαµεσολάβησης στην σύναψη σύµβασης πώλησης ή µίσθωσης ακινήτου από πρόσωπο που στερείται της νόµιµης άδειας γι αυτό, έχει καταντήσει µάστιγα, γνωστοποιούµε στο Επιµελητήριο, στις αρµόδιες αρχές και στους πολίτες τα εξής:

Ο νόµιµος σύµβουλος ακινήτων έχει άδεια κτηµατοµεσίτη καταχωρηµένη στο Επιµελητήριο, έχει αριθµό ΓΕΜΗ. Η παραµεσιτεία ευδοκιµεί από «στόµα σε στόµα», από δήθεν ανθρώπους της πιάτσας που υποτίθεται ότι γνωρίζουν ευκαιρίες, είναι παράνοµη, συνιστά φοροδιαφυγή και διώκεται ποινικά.

Όποιος ενεργεί παράνοµη µεσιτεία, σύµφωνα µε το νόµο 4072/2012, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης από 6 µήνες έως 2 χρόνια ή µε χρηµατική ποινή 5000 € έως 30000€ ή και τα δυο. Από την παραµεσιτεία πλήττεται ο κλάδος των νόµιµων µεσιτών, που υφίσταται αθέµιτο ανταγωνισµό, το κράτος έχει απώλεια εσόδων από «µαύρες» συναλλαγές και οι πολίτες κινδυνεύουν να εξαπατηθούν απο επιτήδειους, απ’  τους οποίους δεν µπορούν να αναζητήσουν ευθύνες.

Τον Απρίλιο του 2020, ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Βόλου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για φαινόµενα παράνοµης µεσιτείας, µετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία διατάχθηκε µετά από καταγγελία νόµιµων µεσιτών. Εάν συνεχιστούν και στην περιοχή µας τέτοια κρούσµατα θα κινηθούμε ανάλογα.

Οι µεσίτες αστικών συµβάσεων :

ΚΑΛΥΒΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΕΩ∆ΟΡΟΣ

ΚΟΥΤΕΡΗ-ΜΠΑΝΙΑ ΒΟΥΛΑ

ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ-ΚΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ

ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας για τις γυναικοκτονίες: Να ληφθούν γενναία μέτρα για την αναγνώριση και την εξάλειψή τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ