ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜαρτυρίες καίνε τον Πολυχρονόπουλο: Έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών

Μαρτυρίες καίνε τον Πολυχρονόπουλο: Έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών

Μαρτυρίες καίνε τον Πολυχρονόπουλο: Έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, την ώρα που οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές καθώς και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» προχώρησαν σε νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Έστελνε απόρους σε μαγαζιά Πακιστανών για να αγοράσουν βρεφικό γάλα με έκπτωση

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους να αγοράζουν βρεφικά είδη από πακιστανικά μαγαζιά με έκπτωση και όχι δωρεάν.

Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το T-live, o «Άλλος Άνθρωπος» έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών.

Έτσι, ο Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους σε αυτά τα μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το T-live μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε χρήματα για να αγοράσει βρεφικό γάλα για τα παιδιά της, ζήτησε βοήθεια από τον «Άλλο Άνθρωπο» και εκείνος την έστειλε σε μαγαζί ενός Μπαγκλεντασιανού.

«Θα το παίρνεις 15 ευρώ αντί για 23 ευρώ», της είπε.

Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα

Πρωην εθελοντές στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν δε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα».

«Μαγειρεύμαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά» είπε στο Mega άνθρωπος που γνώρισε από μέσα τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα.

Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια – δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, σήμερα πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν αυτές τις ημέρες για τις κινήσεις του «Άλλου ανθρώπου». Ο άνθρωπος αυτός υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, δέχεται απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

«Πουλούσαν τα ρούχα»

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα».

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση Πολυχρονόπουλου σε μία γυναίκα που είχε ανάγκη ρούχα και τρόφιμα: «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ”εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα».

Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ”μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;” και της απαντά: ”όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα”. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

«Μάζευε από κηδείες από 100 έως 300 ευρώ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αντλούσε χρήματα ακόμη και από κηδείες αλλά και από συνδρομές. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ο Πολυχρονόπουλος «μάζευε στις κηδείες από 100 έως 300 ευρώ, με κάποιους να βάζουν στα κουτάκια ακόμη και 30 ευρώ».

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έφτασε στο σημείο να αυξήσει ακόμη και τις συνδρομές. Το 2022 μάλιστα έφτασε στο σημείο να ανεβάσει τις συνδρομές (τη βοήθεια δηλαδή των ανθρώπων προς τους ανθρώπους που ήταν άστεγοι) από τα 5 ευρώ στα 10 ευρώ.

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαγείρευε για 18.000 ανθρώπους (μερίδες φαγητού τον χρόνο).

Έφη Θώδη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Ερχόταν στα πανηγύρια μου, έλεγε «Θωδάρα μου θα σε πάω Αμερική»

Η Έφη Θώδη μίλησε για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος την παρακολουθούσε από κοντά, στα πανηγύρια που τραγουδούσε.

Η τραγουδίστρια είπε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» ότι: «Έχω γνωρίσει και εγώ τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όχι προσωπικά, αλλά έχει έρθει στα πανηγύρια μου πάρα πολλές φορές και τον έχω δει. Είναι θαμώνας και θαυμαστής μου, ερχόταν σε όλα μου τα πανηγύρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήθελε να είναι πρωταγωνιστής, έμπαινε στο χορό και έκανε τα κόλπα του».

Η Έφη Θώδη συνέχισε για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Είναι καλό ανθρωπάκι, εντάξει μπορεί να έχει ανθρώπινα πάθη αλλά δεν παύει να είναι ένας καλός άνθρωπος. Κρίνω το έργο που έχει κάνει και στις μέρες μας είναι δυσεύρετα αυτά τα έργα και τα έχει ανάγκη ο κόσμος. Έχει ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. Τώρα με αυτό που του έκαναν και τον σταμάτησαν θα αντιμετωπίσει ο κόσμος πρόβλημα. Μπορεί να έχει φάει λεφτά αλλά τα λεφτά έχουν δύναμη, φεύγουν, τρώγονται».

Τέλος, η τραγουδίστρια ανέφερε πως: «Δεν μπορούμε να δικάσουμε έναν άνθρωπο για το χρήμα και μόνο. Δηλαδή τα καλά που έχει κάνει δε τα βλέπουμε; Βλέπουμε δηλαδή αν τα έχει φάει στον τζόγο, εντάξει ο τζόγος είναι κακό πράγμα, αλλά το έργο που κάνει; Με έχει προσεγγίσει για να γίνει μάνατζερ μου και μου έλεγε, ”Θωδάρα μου εγώ θα σε πάω να κλείσουμε δουλειές στην Αμερική”, είχε κονέ αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούμε. Ένας Έλληνας που ήξερε να διασκεδάζει και να γλεντάει και να ευχαριστεί τους ανθρώπους. Εγώ παίρνω τα καλά από τους ανθρώπους και αφήνω τα κακά, θυμάμαι μόνο τα καλά. Είχε αδυναμία στο “Γλύκα γλύκα”, όταν το έλεγα ήταν πρώτος στον χορό».

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ