ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜαρτυρικός θάνατος Τετραπόδων

Μαρτυρικός θάνατος Τετραπόδων

Τρία νεκρά σκυλιά βρέθηκαν χ στην περιοχή της οδού Κατράκη στο Αγρίνιο. Αγνοούνταν ακόμη δύο και ψυχορραγούσε ακόμη ένα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με την βαρβαρότητα συμπολιτών μας.
Χωρίς όρια είναι η βαρβαρότητα κάποιων συνανθρώπων μας απέναντι στα τετράποδα. Χθες το πρωί στην περιοχή της οδού Κατράκη εντοπίστηκαν νεκρά σκυλιά τα οποία από τα σημάδια που άφησαν στο οδόστρωμα, προφανώς πριν ξεψυχήσουν, αποδεικνύεται εύκολα ότι υπέφεραν. Τουλάχιστον λυπηρό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά υπήρχε και ένας σκύλος ο οποίος ψυχορραγούσε, ενώ η ένταση με την οποία έτρεμε το άτυχο ζώο ήταν μεγάλη. Τα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά ήταν τρία, ενώ ψυχορραγούσε ακόμη ένα, όπως προαναφέραμε και αγνοούνταν ακόμη δύο.

Το χθεσινό φαινόμενο δεν είναι μοναδικό. Ουκ ολίγες φορές  αναζητούνταν διάφορα σκυλιά από τους φιλόζωους τα οποία ουδέποτε εντοπίστηκαν, ενώ τον Ιούλιο του 2011 οι κάτοικοι της περιοχής, της οδού Κατράκη, βρέθηκαν μπροστά σε σοκαρίστηκες εικόνες νεκρών ζώων. Τότε, όπως είχε καταγγελθεί επωνύμως στην «Σ» τέσσερα σκυλιά είχαν εντοπιστεί νεκρά και συγκεντρωμένα-πεταγμένα σε οικόπεδο στης ίδιας περιοχής. Τα άψυχα ζώα τότε παρέμειναν στο οικόπεδο εκείνο για αρκετές μέρες με αποτέλεσμα η κατάσταση να είχε γίνει ανυπόφορη ως προς την μυρωδιά τους, κάτι που ευελπιστούμε να μην συμβεί στην τωρινή περίπτωση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπήρχαν το 2011 τα σκυλιά εκείνα πετροβολούνταν, είχαν δεχτεί επιθέσεις με αεροβόλο όπλο, αλλά και έφεραν στο κορμί τους σημάδια από εγκαύματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί φοβούνται τα σκυλιά ή ότι δεν επιθυμούν την παρουσία τους αλλά η βαρβαρότητα με την οποία εκφράζουν τις επιθυμίες τους αυτές είναι καταδικαστέα. Υπάρχει διαφοροποίηση μεγάλη από το να μην επιθυμείς τα σκυλιά από τα να μετατρέπεσαι σε βασανιστή τους.
Πλέων, η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου προσπαθώντας να προστατέψει τα αδέσποτα σκυλιά της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης του Αγρινίου και των πέριξ περιοχών της, με αποκλειστικά πρωτοβουλία δική της έχει μισθώσει, με έξοδα των μελών της, δύο οικόπεδα. Το ένα οικόπεδο είναι στην περιοχή του Δ.Α.Κ και το άλλο στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά στα οποία συγκεντρώνουν τα αδέσποτα σκυλιά, αφού πρώτα τα στειρώσουν και τα εμβολιάσουν. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σκύλων, όπως στη προκειμένη περίπτωση, που λόγω του ότι τα δύο αυτά μισθωμένα οικόπεδα είναι πλήρεις, από άλλα φιλοξενούμενα ζώα, η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διατροφή τους και τους εμβολιασμούς τους αλλά για τα σκυλιά αυτά δεν υπάρχει στέγη, χώρος φιλοξενίας, δεδομένου και του ότι τα μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου φιλοξενούν και φροντίζουν σκυλιά και άλλα ζώα ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.
Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου κα Βούλα Αναγνωστοπούλου δήλωσε «Γίνεται συνέχεια αυτό με τις φόλες, είναι κάποιος από την γειτονιά, άγνωστο ποιος. Πρέπει να σταματήσει αυτό και τα σκυλιά πρέπει να μαζευτούν σε κάποιο χώρο που πρέπει να φτιάξει ο δήμος. Εμείς έχουμε κάποιους χώρους που δεν χωράνε άλλα σκυλιά. Δεν μας βοηθάει κανείς και το έχω ξαναπεί αυτό. Ο δήμαρχος μας το ξέκοψε και μας είπε ότι δεν θα κάνει τίποτε, ενώ μας είχε υποσχεθεί ότι θα μας βελτιώσει τον χώρο που έχουμε. Μας είπε μετά τις εκλογές, αλλά ούτε τότε δεν θα αλλάξει τίποτε. Μας έκοψε τα φτερά. Το οικόπεδο που προορίζονταν για καταφύγιο στην Αγ. Μαρίνα ακυρώθηκε. Ενημερωθήκαμε ότι κόσμος από το Πυργί έχει κάνει καταγγελίες για να μην γίνει αυτός ο χώρος καταφύγιο για τα αδέσποτα και τώρα μας λέει ο δήμαρχος βρείτε εσείς ένα χώρο να τον νοικιάσετε και να τον φτιάξετε. Δεν υπάρχει βοήθεια αλλά το μόνο που επιδιώκουμε τώρα είναι ο κόσμος να μας πάρει τηλέφωνο ώστε να κάνουμε καταγραφή των αδέσποτων που είναι για στείρωση και με το πρόγραμμα του δήμου να ξεκινήσουμε την άλλη εβδομάδα. Τα τηλέφωνα που μπορεί ο κόσμος να επικοινωνεί μαζί μου είναι 2641 0 55854 και 6947 718 372»

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr