Μαρόκο: Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω χερσαίου διαδρόμου από το Τελ Αβίβ στο Κερέμ Σαλόμ

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έστειλε 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω ξηράς από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τη στιγμή…

ap24049519580873

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έστειλε 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω ξηράς από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καταβάλλει προσπάθειες για διαφοροποίηση των οδών μεταφοράς προς την περιοχή στα πρόθυρα του λιμού, αναφέρει το AFP.

Η επισιτιστική βοήθεια έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, από όπου την ανέλαβε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια μαροκινή διπλωματική πηγή.

«Το Μαρόκο είναι η πρώτη χώρα που μεταφέρει την ανθρωπιστική του βοήθεια σε αυτόν τον χερσαίο δρόμο», ανέφερε σε δελτίο τύπου το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ισραηλινές αρχές δεν επιβεβαίωσαν αμέσως εάν αυτή ήταν η πρώτη χρήση αυτής της διαδρομής.

Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Μαρόκου και Ισραήλ, που ξεκίνησε στα τέλη του 2020 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας με αρκετές αραβικές χώρες που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον, κατέστησε δυνατή τη διευκόλυνση αυτής της επιχείρησης, σύμφωνα με τη μαροκινή διπλωματική πηγή.

«Το Μαρόκο έλεγε πάντα ότι η σχέση του με το Ισραήλ έχει σκοπό να υπηρετήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα συμφέροντα των Παλαιστινίων», είπε η αναφερόμενη πηγή, υπό την προστασία της ανωνυμίας.

Πηγή: Agerpres.ro