ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜάριος Τσάκας στο “Δυτικά FM”: Το έργο έχει μια ροή που δεν μπορεί να αναστραφεί [ηχητικό]

Μάριος Τσάκας στο “Δυτικά FM”: Το έργο έχει μια ροή που δεν μπορεί να αναστραφεί [ηχητικό]

Μάριος Τσάκας στο “Δυτικά FM”: Το έργο έχει μια ροή που δεν μπορεί να αναστραφεί [ηχητικό]

Σε φάση δημοπράτησης το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Ο CEO της ΔΕΔΑ μίλησε στο «Δυτικά Fm» για τη δημοπράτηση του έργου και τα πρωτοποριακά του στοιχεία

Έργο που «δεν έχει επιστροφή» χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδας μιλώντας στο «Δυτικά FM 92,8» με αφορμή τη δημοπράτησή του.

Ο CEO της ΔΕΔΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος, που ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του project που θα άρει την ενεργειακή απομόνωση της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου από το φθηνό και φιλικό στο περιβάλλον φυσικό αέριο. Σημειώνεται ότι έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τότε που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΕ ξεκίνησαν να διεκδικούν το έργο. Μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Δημήτρη Παπαδάκη στο «Δυτικά FM 92,8» ο Μ. Τσάκας  ανέφερε πως «το έργο έχει πάρει πλέον μια ροή που δεν μπορεί να αναστραφεί» καθώς όπως εξήγησε στις αρχές Οκτωβρίου θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές των ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό της ΔΕΔΑ και εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα υπάρχει ανάδοχος και θα ξεκινήσουν άμεσα οι προπαρασκευαστικές εργασίες.

«Θα πάμε βήμα και προσεκτικά, γιατί θα πρέπει να γίνουν όλα σωστά, καθώς το έργο έχει αρκετές ιδιαιτερότητες αλλά με δεδομένο ότι η λήξη της πρώτης φάσης του έργου είναι οριοθετημένη στο τέλος του 2023, δεν έχουμε περιθώρια για αργοπορίες, πρέπει όλα να γίνουν αρκετά γρήγορα, αλλά και πολύ συγκροτημένα, γιατί είναι ένα πρωτοποριακό έργο» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Τσάκας και εξήγησε ότι «η Δυτική Ελλάδα θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις λίγες περιοχές στην Ευρώπη, που θα τροφοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου με LNG».

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Συνείδηση»

Κορονοϊός: 32 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.198 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ