ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜαρίνα Ιτέας: Παίρνει το δρόμο της αξιοποίησης με διεθνή διαγωνισμό

Μαρίνα Ιτέας: Παίρνει το δρόμο της αξιοποίησης με διεθνή διαγωνισμό

Μαρίνα Ιτέας: Παίρνει το δρόμο της αξιοποίησης με διεθνή διαγωνισμό

Προς αξιοποίηση η Μαρίνα Ιτέας με διεθνή διαγωνισμό. Μέχρι τις 15 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ένα σημαντικό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ, μέλος του Υπερταμείου, προκήρυξε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση και διαχείριση της μαρίνας Ιτέας, με προοπτική να δημιουργήσει ένα ποιοτικό προορισμό θαλάσσιου τουρισμού.

Η μαρίνα Ιτέας βρίσκεται στη θέση «Μαρίνα» του κόλπου της Ιτέας, εντός των ορίων του τέως Δήμου Ιτέας. Η θαλάσσια ζώνη της καταλαμβάνει επιφάνεια ίση με 26.000 τ.μ., ενώ υπάρχουν δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους και προοπτική για 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη. Η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας Ιτέας καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ.

Οι όροι του διαγωνισμού

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Ιτέας για περίοδο 40 ετών με δυνατότητα παράτασης της διάρκειας της παραχώρησης κατά μέγιστο για επιπλέον 10 έτη.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Ά φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β φάση). Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022.

Προοπτικές

Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη περιουσιακών στοιχείων με σημαντικό τοπικό αποτύπωμα και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Σήμερα, η μαρίνα Ιτέας είναι λειτουργική και φιλοξενεί μικρό αριθμό σκαφών αναψυχής, ενώ εκτιμάται ότι η αξιοποίησή της θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Ιτέα ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: newsit.gr

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 13K/2021 – Την Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr