ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ Μαρία Τριανταφύλλου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (VIDEO)

Η Μαρία Τριανταφύλλου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (VIDEO)

Η Μαρία Τριανταφύλλου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (VIDEO)

Στην τοποθέτησή της, στην ολομέλεια, για τη Συνταγματική αναθεώρηση, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, τόνισε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος εξαιτίας της αποδόμησης  της κοινωνικής και πολιτικής ζωής κατά τα μνημονιακά χρόνια αλλά και της ανάγκης να τονωθεί ο συμμετοχικός χαρακτήρας της Δημοκρατίας.

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, οι θεσμοί άμεσης Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η δυνατότητα λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, το όριο θητείας των βουλευτών και βέβαια η τροποποίηση του άρθρου 86 (περί ευθύνης Υπουργών), με το οποίο εμπεδώνεται το αίσθημα δικαίου ισοτιμία για όλους.

Τόνισε πως πρόκειται για αυτονόητες αλλαγές, οι οποίες έρχονται σε μια μεταβατική συγκυρία, μετά το τέλος της κρίσης, που θα τεθούν οι στρατηγικοί στόχοι των επόμενων ετών.

Στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης που υποκριτικά μιλάει για συναίνεση ενώ στην πραγματικότητα διαστρεβλώνει και κινδυνολογεί.

Η βουλευτής, τέλος, συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει να εκλείψουν οι συνήθειες, που οδήγησαν στη χρεοκοπία, η εκτεταμένη διαφθορά και ο στρεβλός τρόπος ανάπτυξης και να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση και μια προσπάθεια κοινωνικής στροφής, που θα αντιπαλεύει την απεμπόληση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την ακροδεξιά στροφή.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=yaupghOlveE

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr