ΣΥΝΕΙΔΗΣΗLifestyleΗ Μαρία Κορινθίου ποζάρει… ως Ελλάδα του Ντελακρουά για περιοδικό αφιερωμένο στην Έξοδο του Μεσολογγίου

Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει… ως Ελλάδα του Ντελακρουά για περιοδικό αφιερωμένο στην Έξοδο του Μεσολογγίου

Η Μαρία Κορινθίου ποζάρει… ως Ελλάδα του Ντελακρουά για περιοδικό αφιερωμένο στην Έξοδο του Μεσολογγίου

Η Μαρία Κορινθίου φωτογραφήθηκε για εξώφυλλο περιοδικού, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου και για ακόμα μια φορά «απασχολεί» την επικαιρότητα με μία φωτογράφισή της.

Πριν καιρό, η ηθοποιός προκάλεσε οργή στο κοινό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν πόζαρε δίπλα στην τοιχογραφία της Παναγίας με τη φωτογράφιση να θεωρείται προκλητική και ασεβής και τώρα, «χτυπά» ξανά, αναπαριστώντας έναν πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Κορινθίου εμφανίζεται σε εξώφυλλο περιοδικού, να αναπαριστά τον πίνακα «Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του διάσημου Γάλλου ζωγράφου, ο οποίος τον εμπνεύστηκε από την μάχη των Ελλήνων, στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Η φωτογραφία θα εμφανιστεί στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού ARTme, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μεγάλη ‘Εξοδο του Μεσολογγίου, στις 10 Απριλίου του 1826, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Η ηθοποιός ανάρτησε το εξώφυλλο του περιοδικού στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δίπλα στον αυθεντικό πίνακα του Ντελακρουά, ενώ δημοσίευσε και βίντεο από την προετοιμασία της φωτογράφισης.

Κορινθίου Ντελακρουά Έξοδος Μεσολογγίου

Στη λεζάντα της ανάρτησής της, η ηθοποιός έγραψε μεταξύ άλλων:

«Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία. (…) Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, φιλέλληνας και γοητευμένος από την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου και δημιούργησε μία σειρά από έργα που ευαισθητοποίησαν παγκόσμια και ανάγκασαν μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις να προβούν σε άμεσες λύσεις για την λήξη του πολέμου. (…) Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά και είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης αλλά και προσευχής, στέκει όρθια, περήφανα, επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας άνδρας, αντίπαλος στρατιώτης με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος».

Δείτε τις αναρτήσεις της:

Αγρίνιο: «Από το Α έως το Ω – Μία Ακαδημία για Γονείς» διαδικτυακή δράση για την συμπεριφορά των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr