Μάρα Δαρμουσλή: “Όλα τα μοντέλα έχουν διατροφικό πρόβλημα”

“Η βουλιμία, η ανορεξία και η παχυσαρκία είναι το ίδιο τέρας απλά έχει τρία διαφορετικά κεφάλια” εξηγεί η Μάρα Δαρμουσλή. Την Μάρα Δαρμουσλ φιλοξένησε η Αθηναϊς Νέγκα…

darmousli22

“Η βουλιμία, η ανορεξία και η παχυσαρκία είναι το ίδιο τέρας απλά έχει τρία διαφορετικά κεφάλια” εξηγεί η Μάρα Δαρμουσλή.

Την Μάρα Δαρμουσλ φιλοξένησε η Αθηναϊς Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24 με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, το εντυπωσιακό μοντέλο και ηθοποιός εξήγησε γιατί όλα τα μοντέλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα.

Ειδικότερα, η Μάρα Δαρμουσλή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μιλώντας για ψυχοσωματικές ασθένειες, αυτό είναι το τρικέφαλο τέρας. Η βουλιμία, η ανορεξία και η παχυσαρκία είναι το ίδιο τέρας απλά έχει τρία διαφορετικά κεφάλια, τρεις διαφορετικούς τρόπους έκφρασης. Στην ψυχογενή ανορεξία δεν μπορείς να βάλεις τίποτα στο στόμα σου, στη βουλιμία δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στο τι βάζεις στο στόμα σου αλλά και ο τρόπος αποβολής είναι εξαιρετικά βίαιος ενώ όσον αφορά την παχυσαρκία απλώς υπάρχει καθαρή πρόσληψη και είναι έξω πιο οφθαλμοφανής».

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αναγνώριση. Όταν αναγνωρίζεις ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά, κάπου αυτό το μονοπάτι δεν είναι προς ανάπτυξη αλλά είναι μια κατηφόρα δύσκολη, έχει γίνει η μισή δουλειά. Οπότε μπορείς μετά λίγο να το οργανώσεις και να δεις τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό το πράγμα».

«Όλα τα μοντέλα έχουν διατροφικό πρόβλημα. Ίσως εκτός από κάποια μοντέλα τα οποία από την αρχή ήταν τόσο τυχερά και το πήγαν πάρα πολύ επαγγελματικά και οργανωμένα. Δεν νομίζω όμως ότι κάποια μοντέλα ξεκίνησαν με τόσο υψηλό οικονομικό υπόβαθρο ώστε να μπορέσουν να συντηρήσουν ένα γκρουπ υποστήριξης για να τους ακολουθεί παντού στο πρόγραμμα τους. Δηλαδή κάπου στην πορεία το έψαξαν και το βρήκαμ» συμπλήρωσε, ακόμα, η Μάρα Δαρμουσλή στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.

«Το λέω για το διατροφικό πρόβλημα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, με επίγνωση ή χωρίς επίγνωση. Όσον αφορά όμως το θέμα του μόντελινγκ το λέω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις που ξέρω εγώ, όχι σε αυτό που είναι σε πιο ρεαλιστικά νούμερα τώρα».

Πηγή: zappit.gr