ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Ένωση Αγρινίου μας δείχνει το δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης» (ΦΩΤΟ)

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Ένωση Αγρινίου μας δείχνει το δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης» (ΦΩΤΟ)

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Ένωση Αγρινίου μας δείχνει το δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης» (ΦΩΤΟ)

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε σύσκεψη στον Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, επισκέφθηκε σήμερα την Ένωση Αγρινίου, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου και τη στρατηγική των επομένων ετών.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προοπτικές που τώρα διανοίγονται, ύστερα και απ’ τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, με τον κ. Χριστοδουλάκη να επισημαίνει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει πλέον τη δυνατότητα να επιλύσει δομικά προβλήματα και να αντιστρέψει τη συνολική εικόνα, κάτι, που όπως ο ίδιος τόνισε, μπορεί να γίνει με τη συνδρομή υγιών και δυναμικών συνεταιρισμών, όπως η Ένωση Αγρινίου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τη συνοπτική παρουσίαση του συνόλου των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού, με τον πρόεδρο κ. Θωμά Κουτσουπιά να εστιάζει ιδιαίτερα στις αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Ένωση, τονίζοντας τη σημασία που έχουν επενδύσεις όπως αυτές των ΑΠΕ και των Ενεργειακών Κοινοτήτων ή της ΑΜΦΙΓΑΛ, την οποία και πριν από δυο χρόνια είχε επισκεφθεί ο κ. Χριστοδουλάκης.

Παράλληλα, ετέθησαν μια σειρά από θεσμικού κυρίως χαρακτήρα αγκυλώσεις στη λειτουργία του κεντρικού κράτους, η επίλυση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Φυσικά, ανεδείχθησαν και τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στους ανασχετικούς παράγοντες για την αγροτική οικονομία στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και τα προβλήματα που αυτή την περίοδο απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νομού.

Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλάκη για την εποικοδομητική επίσκεψή του, επεσήμανε την πάντα πρόθυμη στάση του στο να συμβάλει στην προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ «σύμμαχο» της Αιτωλοακαρνανίας και των αγροτών.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για έναν συνεταιρισμό που αποτελεί το καλό παράδειγμα, οι πρωτοβουλίες του οποίου αλλάζουν τα δεδομένα στην αγροτική οικονομία, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής ανάκαμψης και πλούτο για την περιοχή.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr