ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜαλεσιάδα Βάλτου: Δράση για ενθάρρυνση εθελοντικής εμπλοκής στον πολιτισμό (εικόνες)

Μαλεσιάδα Βάλτου: Δράση για ενθάρρυνση εθελοντικής εμπλοκής στον πολιτισμό (εικόνες)

Μαλεσιάδα Βάλτου: Δράση για ενθάρρυνση εθελοντικής εμπλοκής στον πολιτισμό (εικόνες)

Δράση που πραγματοποιήθηκε σε μνημεία της Μαλεσιάδας Βάλτου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ιστορία-Δρούμε, είχε ως στόχο την ενθάρρυνση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών για εθελοντική εμπλοκή σε δράσεις πολιτισμού.

Στο ενημερωτικό κείμενο της Εφορείας που υπογράφει η αρχαιολόγος Δρ Ολυμπία Βικάτου αναφέρονται τα εξής:

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού που εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ιστορία-Δρούμε πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 κοινή δράση με αναζητήσεις σε μονοπάτια αρχαιολογίας, πολιτισμού και ιστορίας σε μνημεία της Μαλεσιάδας Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος της δράσης ήταν η ενθάρρυνση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών για εθελοντική εμπλοκή τους σε δράσεις πολιτισμού. Επισκεφθήκαμε μνημεία της περιοχής, συζητήσαμε με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και εθελοντές, αναζητήσαμε τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της περιοχής γενικότερα, με έμφαση στην αρχαιολογία, τις τοπικές παραδόσεις και την ιστορία.

Στη δράση συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Φραγκούλα Γεώρμα και Γεώργιος Σταμάτης από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ Παρθενία Χαρίτου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλεσιάδας Θωμάς Σκόντζος, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαλεσιάδας Αθανάσιος Τσεκούρας, η Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμιόνη Τσέλιου-Πιστικού και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αϋφαντής, ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός Λάμπρος Σκόντζος και τέλος, οι εθελοντές Απόστολος Αϋφαντής, Μάνθος Δρούγας και Νικόλαος Πιστικός. Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Αϋφαντής.

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα – Κάλεσμα στους εθελοντές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr