ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜαλεσιάδα: «Καφενείο η Λεβεντιά», εδώ όπου ο χρόνος σταμάτησε στο 1970 (ΦΩΤΟ)

Μαλεσιάδα: «Καφενείο η Λεβεντιά», εδώ όπου ο χρόνος σταμάτησε στο 1970 (ΦΩΤΟ)

Μαλεσιάδα: «Καφενείο η Λεβεντιά», εδώ όπου ο χρόνος σταμάτησε στο 1970 (ΦΩΤΟ)

«Η Λεβεντιά» στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα από τα τελευταία παραδοσιακά καφενεία – παντοπωλεία της Ελλάδας

Η πόρτα της πράσινης παράγκας φαίνεται ανοιχτή. Ίσα που ξεχωρίζει από την κληματαριά η οποία είναι γεμάτη σταφύλια έτοιμα για φάγωμα. Περνάμε την είσοδο. Πάνω μας αχνοφαίνεται μια πινακίδα τόσο παλιά όσο και η ιστορία αυτού του μαγαζιού. «Καφεπαντοπωλείο – Ψητοπωλείο “Η Λεβεντιά”». Βρισκόμαστε στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, σ’ ένα από τα τελευταία παραδοσιακά παντοπωλεία της χώρας.

Με το που μπαίνουμε μέσα ο Χρήστος Σταμούλης και η γυναίκα του, η κ. Γκόλφω, ιδιοκτήτες του καφενείου, μας υποδέχονται εγκάρδια. Αρχίζουν να μας ρωτούν για τη ζωή στην Αθήνα, τις σπουδές, τους γονείς μας. Στο ίδιο χωριό έχουμε μεγαλώσει, άλλωστε. Γνωριζόμαστε καλά.

Παρά το μικρό της μέγεθος, σε κάθε γωνία υπάρχει από ένα ράφι στο οποίο μπορείς να βρεις κάθε λογής πραμάτεια. Από καραμέλες, λουκούμια, χάντρες, κονσέρβες μέχρι απορρυπαντικά, κυνηγητικό εξοπλισμό ακόμη και καλσόν. «Έχουμε ό,τι θες. Βερνίκια, κανέλες, γαρύφαλλα, πάστες για τα δόντια» λέει η κ. Γκόλφω με περηφάνια.

«Είναι ένα μικρό σούπερ μάρκετ. Μέχρι και καρφιτσάκι υπάρχει. Ό,τι χρειάζεται ένα χωριό» προσθέτει ένας από τους πελάτες του όσο επεξεργάζομαι τα ράφια και τα προϊόντα, οι τιμές των οποίων είναι μουτζουρωμένες με μαύρο μαρκαδόρο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ο σημερινός χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα: Εκτός λίστας η Αιτωλοακαρνανία…

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr