Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη! Με παραδοσιακό φύλλο και χοντρό μακαρόνι!
Πραγματικά πεντανόστιμη...
Πως γίνεται η μακαρονόπιτα η Μεσολογγίτικη; Με χοντρό μακαρόνι και χειροποίητο φύλλο, πεντανόστιμη!
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας:
Βράζουμε μισό πακέτο μακαρόνια νο 5 και τα στραγγίζουμε(μισό πακέτο, όχι μισό κιλό)
Ρίχνουμε μέσα 2 κούπες γάλα 5 αυγά χτυπημένα λίγο λάδι ή βούτυρο 1 γιαουρτάκι, και ότι τυριά και όποια ποσότητα θέλουμε. (εγώ έβαλα λίγη φέτα λίγο κεφαλοτύρι και λίγο ρεγγάτο)
Για το φύλλο :
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
1κ.ξυδι
3κ.λαδι
Νεράκι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και ανοίγουμε 3 φύλλα... 2 κάτω... βάζουμε τη γέμιση και 1 πάνω... ρίχνουμε λίγο λαδάκι με 2 κ. γάλα και ψήνουμε σε 220β περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά...
Εκτέλεση- φωτό- συνταγή από κυρία Ρούλα Λύρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ