ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΜακάρι να έπαιρνε συγχαρητήρια και το Κράτος για τα αντανακλαστικά του

Μακάρι να έπαιρνε συγχαρητήρια και το Κράτος για τα αντανακλαστικά του

Μακάρι να έπαιρνε συγχαρητήρια και το Κράτος για τα αντανακλαστικά του

Μακάρι να έπαιρνε συγχαρητήρια και το Κράτος για τα αντανακλαστικά του

Στο συνέδριο με θέμα την Κλιματική Ουδετερότητα που πραγματοποιήθηκε τις προάλλες στα Καλάβρυτα συμμετείχαν πάρα πολλοί αυτοδιοικητικοί από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Στο ίδιο συνέδριο όμως, που διοργανώθηκε από το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες», συμμετείχε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιος για τις αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος.  Μάλιστα συμμετείχε στο ίδιο πάνελ με το δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και τον αντιπεριφερειάρχη Λ. Δημητρογιάννη.

Ο Χρ. Τριαντόπουλος μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνεργασία και να την επαινέσει για τα αντανακλαστικά της στα φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Μακάρι όμως να μπορούσαν και οι αυτοδιοικητικοί με τον ίδιο τρόπο να επαινέσουν το Κράτος. Η Περιφέρεια πράγματι κατάφερε κάποιες από τις αποκαταστάσεις να τις συμβασιοποιήσει μέσα σε λίγους μήνες. Πράγμα που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Ωστόσο ο «παίκτης» στην υπόθεση αυτή, που είναι πάντα ελλειμματικός, είναι το Κράτος. Διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Δεν θα σταθούμε στις υποσχέσεις του Χρ. Τριαντόπουλου πως οι κάτοικοι του Γαλατά θα είχε πρόχειρη γέφυρα το καλοκαίρι.

Αυτή ακόμη κατασκευάζεται. Θα σταθούμε όμως στα αντιπλημμυρικά κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, που παραμένουν εκκρεμότητα εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, από τότε δηλαδή που λειτούργησε ο αυτοκινητόδρομος. Και φέτος θα περάσουμε ένα ακόμη χειμώνα με χωρίς αντιπλημμυρικά και καρδιοχτύπι κάθε φορά που βρέχει λίγο περισσότερο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Εδώ ακόμα είμαστε στο “όχι στις ΑΠΕ”;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ