Μακάρι φέτος στο Αγρίνιο να μην ασχοληθούμε με τα Σάββατα στα εμπορικά

Βέβαια, για να φτάσουμε ως εδώ, έπρεπε πρώτα να γίνουμε η μόνη(!) πόλη στην Ελλάδα που έχει δύο εμπορικούς συλλόγους!

agrinio-emporoi-katastimata

Το πρώτο δείγμα είναι θετικό, ήρθε ένα πρωτοφανές νέο μέσα στα πολλά τελευταία Αγρινιώτικα καλοκαίρια.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ένας εμπορικός σύλλογος στο Αγρίνιο βγάζει ανακοίνωση για το καλοκαιρινό ωράριο των καταστημάτων και η πρότασή του δεν περιλαμβάνει κλειστά καταστήματα κάποια καλοκαιρινά Σάββατα.

Βέβαια, για να φτάσουμε ως εδώ, έπρεπε πρώτα να γίνουμε η μόνη(!) πόλη στην Ελλάδα που έχει δύο εμπορικούς συλλόγους!

Ίσως μόνο η Πρέβεζα έχει έναν διαφορετικό σύλλογο για τα καταστήματα στο ιστορικό της κέντρου, από τον κεντρικό για όλο τον δήμο.

Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για το πως θα αντιδράσει ο "Ερμής" ο ιστορικός, εκατονταετής, σύλλογος της πόλης.

Ήδη σε μία πρόσφατη ανακοίνωσή του, για θέμα λειτουργίας και ωραρίων καταστήματος και σούπερ μάρκετ, υποσχέθηκε "σκληρό ροκ" μετά τις εκλογές.

Θα έχουμε ξανά πόλεμο ανακοινώσεων; Θα υπάρξει πρόταση για κάποια Σάββατα κλειστά; Θα ακολουθήσει την πορεία του "είμαστε ανοιχτά κι όποιος θέλει να ξεκουραστεί κλείνει όποιο Σάββατο, Δευτέρα ή τριήμερο θέλει"; Σε κάθε περίπτωση, οι ζέστες άρχισαν από τόσο νωρίς, δηλαδή τι χειρότερο μπορεί να έχει καιρικά ένα Σάββατο του Αυγούστου από το ερχόμενο σε μια εβδομάδα;

Όπως και να έχει το πράγμα, τα μεγάλα θέματα είναι αλλού. Οι έμποροι έχουν να σκεφτούν άλλα, σπουδαιότερα, ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο.

Παρουσιάζεται μια εικόνα "ανόδου" από κάποιους γιατί ανοίγουν, λέει, καινούργιες επιχειρήσεις.
Πολλές περιοχές χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) για να δείξουν ότι ανοίγουν δουλειές κι εμπορικά.

Ναι, αλλά τι εμπορικά ανοίγουν; Μήπως θνησιγενή καφέ που απλά δεν θα τα φέρουν βόλτα; Μήπως ατομικές επιχειρήσεις που σε 3 μήνες δεν θα είναι ανοιχτά; Θέλουμε πολλά μικρά μαγαζάκια ή μεγάλες επιχειρήσεις με συνεργασίες και ενώσεις; Οι αρχές κάνουν την δουλειά τους ή ανοίγουν και ξανανοίγουν μαγαζιά από κάτι απίθανους που έχουν "χιονίσει" προμηθευτές, εφορία και ΕΦΚΑ αλλά η ΑΑΔΕ σφυρίζει αδιάφορα και κάνουν και τον μάγκα;

Μήπως να το γυρίσουμε εντελώς στην αγροτική πριν ψάξουμε το εμπόριο;
Αυτά πρέπει να απαντηθούν. Ειρήσθω εν παρόδω, πολύ ελπιδοφόρα η ανακοίνωση της παράταξης του Κώστα Πιστιόλα στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, με την οποία παρουσιάζει ένα σχέδιο για στροφή προς την αγροτική κατεύθυνση για την περιοχή.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άγιαξ το ΠΑΣΟΚ, αλλά αν έρθει πίσω από τον influencer, θα μιλάμε και για το Ζίγδη του σήμερα

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν κατά τον Ανδρουλάκη είναι ο Άγιαξ της πολιτικής!