Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινο πανί» οι εταιρείες Κασσελάκη, η Novartis, οι παρακολουθήσεις και η ακρίβεια

Στα ύψη ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε…

20230822-sundeseis-marinakis11

Στα ύψη ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μετά τα δημοσιεύματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώτου στο εξωτερικό και τις αναφορές Κοντονή για ύπαρξη παρασυστήματος στην υπόθεση Novartis. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το θέμα των παρακολουθήσεων με το Predator.

Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό; Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων” τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Για …συγκλονιστική αποκάλυψη του κ. Μαρινάκη κάνουν λόγο με σκωπτικό τρόπο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης. Εμαθε, λένε οι ίδιες πηγές, πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιχειρηματίας, με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!

Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη” αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις, στον απόηχο δηλώσεων του Σταύρου Κοντονή της εφημερίδας «Απογευματινή» σε συνέχεια, όπως επισημαίνει, της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis. Ο Παύλος Μαρινάκης σημειώνει ότι μετά τα «παρα- υπουργεία» ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ολόκληρο «παρασύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;” αναφέρει ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: “Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους“.

Η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα ήταν ελλιπής. Εύχομαι κανείς ποτέ να μην βιώσει την αδικία, την διαπόμπευση και πρωτίστως το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς αντιπάλους μου” σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε, για όσους υπήρχαν ενδείξεις, στην Δικαιοσύνη και έπρεπε να κάνει δουλειά της και ο Τσίπρας που είπε για ατυχείς χειρισμούς ήταν για όσους δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται […] Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στην άτυπη ενημέρωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην πει κουβέντα για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που θέσαμε για τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα – όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί. Αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψηλά στην ατζέντα της συντηρεί το θέμα των παρακολουθήσεων η Κουμουνδούρου. Επανέρχεται και επικαλουμένη δυο δημοσιεύματα, τα οποία επιβεβαιώνουν, όπως τονίζει, πως η λίστα με τους στόχους του Predator έχει γίνει «μπαλάκι» μεταξύ της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου ότι η εισαγγελική αρχή είναι ακόμη στη φάση της «συνεκτίμησης» όλων των δεδομένων της υπόθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θέλει να υπενθυμίσει πως η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί ακόμη από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από το ΥΠΕΞ προ 15 μηνών και αφορά στο πώς και από ποιους δόθηκε άδεια στις Intellexa και Krikel για την παράνομη εξαγωγή του Predator εκτός Ελλάδος” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική αντιπαράθεση Γεωργιάδη και Μάντζου

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση είχαν Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Μάντζος. “Εμείς έχουμε σταθερή θέση για το κράτος δικαίου είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ” τόνισε ο κ. Μάντζος, ενώ ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: “Ταυτίζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ“.

Εσείς μαζί με τον Βελόπουλο κάνατε επίθεση στις Ανεξάρτητες Αρχές” είπε ο Δημήτρης Μάντζος με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει ότι η Δικαιοσύνη έκρινε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις (για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη) και ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει μόνο έναν δρόμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση. Και επειδή αυτή δεν υπάρχει, συνειδητά παραπλανά τους πολίτες εκμεταλλευόμενος την καθυστέρηση των δικαστικών Αρχών. Αναμένουμε από την κυβέρνηση την πλήρη και άμεση αποδοκιμασία του συκοφάντη Υπουργού της” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΘανάσης Γλαβίνας.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσα υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης έχουν ως στόχο να πλήξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη.