ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜαγιορκίνης: «Εκκολαπτήριο» της πανδημίας τα μεγάλα αστικά κέντρα – Πιέζεται το σύστημα υγείας

Μαγιορκίνης: «Εκκολαπτήριο» της πανδημίας τα μεγάλα αστικά κέντρα – Πιέζεται το σύστημα υγείας

Μαγιορκίνης: «Εκκολαπτήριο» της πανδημίας τα μεγάλα αστικά κέντρα – Πιέζεται το σύστημα υγείας

Με τα κρούσματα σήμερα να είναι 310 έχει σημάνει συναγερμός στους ειδικούς αλλά και στην κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό ανακοινώνονται νέα μέτρα.

Η Τρίτη είναι η πρώτη ημέρα από τις δυο της εβδομάδας που η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σήμερα εκ μέρους των λοιμωξιολόγων ενημερώνει ο επίκουρος καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ανησυχητική αντοχή στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως αυτή η αυξητική τάση αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Επισήμανε την αυξημένη ένταση των κρουσμάτων στην Αττική, ενώ αναφερόμενος σε ανάλογα φαινόμενα σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, χαρακτήρισε τα αστικά κέντρα ως την «αχίλλειο πτέρνα», το «εκκολαπτήριο» της πανδημίας, καθώς παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Οξφόρδης, λέγοντας πως συνεχίζονται οι δοκιμές, καθώς οι παρενέργειες που εμφάνισε ένας των συμμετεχόντων δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας, καθώς και ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

310 κρούσματα σήμερα
Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι τριψήφιος. Σήμερα ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

newsit.gr

Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική, χωρίς κρούσμα η Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr