ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜαγεία στον ουρανό: Αρχισε η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου – Απίστευτες εικόνες

Μαγεία στον ουρανό: Αρχισε η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου – Απίστευτες εικόνες

Μαγεία στον ουρανό: Αρχισε η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου – Απίστευτες εικόνες

Στραμμένα στον ουρανό είναι τα μάτια εκατομμυρίων κατοίκων του βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη μας για να απολαύσουν το θέαμα μιας ηλιακής έκλειψης.

Πρόκειται για μια ετήσια έκλειψη του Ήλιου, κατά την οποία η Σελήνη καλύπτει το πρόσωπο του άστρου μας, αλλά δεν μπλοκάρει εντελώς το φως που αυτό εκπέμπει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το στέμμα του Ήλιου δεν είναι ορατό στη διάρκεια της έκλειψης.

Που θα είναι ορατή η έκλειψη
Αν και η περισσότερη «δράση» περιορίζεται στον Αρκτικό Ωκεανό, όπου ζουν ελάχιστοι, ωστόσο πολλοί κάτοικοι του πλανήτη μας απολαμβάνουν το θέαμα μια μερικής έκλειψης, όπου το φεγγάρι φαίνεται να «τρώει» ένα κομμάτι του ηλιακού δίσκου.

Το μονοπάτι πλήρους ορατότητας καλύπτει την Αλάσκα, τον Καναδά, τη δυτική Γροιλανδία και την ανατολική Ρωσία, ενώ η έκλειψη θα είναι μερικά ορατή κατά περίπου 40% από τις ΗΠΑ και μέρος της Ευρώπης, όχι όμως από την Ελλάδα.
Τέτοιου είδους έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη (κοντά στο απόγειό της) για να καλύψει τελείως τον ηλιακό δίσκο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το στέμμα του Ήλιου δεν είναι ορατό στη διάρκεια της έκλειψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη αναμένεται να καλύψει περίπου το 90% του ηλιακού δίσκου

Πηγή: iefimerida.gr

φωτο slider: H δαχτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατή μόνον σε τμήμα του βόρειου ημισφαιρείου / Φωτογραφία αρχείου: AP Photos

«Βομβαρδισμός» υποχρεώσεων και δυσαρέσκεια των Λογιστών: Νέες προθεσμίες ζητούν οι λογιστές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr