ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΜαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ λένε πως στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις

Μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ λένε πως στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις

Μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ λένε πως στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις

Μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, όπως αυτοαποκαλούνται ομάδες ενόπλων που πρόσκεινται στο Ιράν, στοχοθέτησαν στο βόρειο Ιράκ την αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις, ανακοινώθηκε από την εν λόγω οργάνωση μερικές ώρες αφού οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν στο Ιράκ και τη Συρία πλήγματα αντιποίνων εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν.

Εξάλλου, μετά τα πλήγματα αυτά, η Βρετανία χαρακτήρισε σήμερα τις ΗΠΑ «ακλόνητο» σύμμαχό της και δήλωσε πως υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουάισνγκτον να απαντά σε επιθέσεις.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ακλόνητοι σύμμαχοι. Δεν θα σχολιάσουμε τις επιχειρήσεις τους, αλλά υποστηρίζουμε το δικαίωμά τους να απαντούν σε επιθέσεις», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Έχουμε από καιρό καταδικάσει την αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του Ιράν σε ολόκληρη την περιοχή, περιλαμβανομένης της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξής του σε αριθμό μαχητικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο βρετανός εκπρόσωπος.

Εξάλλου η Πολωνία δήλωσε σήμερα πως τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράκ και τη Συρία ήταν το αποτέλεσμα του «παιγνιδιού με τη φωτιά» πληρεξουσίων του Ιράν.

«Πληρεξούσιοι του Ιράν παίζουν με τη φωτιά επί μήνες και χρόνια και τώρα τους καίει», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντεκ Σικόρσκι σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κατά την άφιξή του για μια συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ΕΕ.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί επίθεση στην αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις, λένε πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας

Καμιά επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, είπαν στο Ρόιτερς τρεις πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, λίγο αφού μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ υποστήριξαν πως στοχοθέτησαν τη βάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ