ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜάχη με το «κύμα» των νοσηλειών – Ακόμη περισσότερο μονοθεματικά τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Μάχη με το «κύμα» των νοσηλειών – Ακόμη περισσότερο μονοθεματικά τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

Μάχη με το «κύμα» των νοσηλειών – Ακόμη περισσότερο μονοθεματικά τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας
  • Υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες

Μάχη με το «κύμα» των νοσηλειών

  • Διακομιδές και μη διασωληνωμένων σε γειτονικά νοσοκομεία
  • Νέες κλίνες covid στο δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου Αγρινίου
  • Ακόμη περισσότερο μονοθεματικά τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

797 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία την εβδομάδα που πέρασε (10-16/5). Ο όγκος των νέων κρουσμάτων είναι τέτοιος που τα τελευταία 24ωρα και ιδίως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι νέες εισαγωγές ασθενών έχουν φρακάρει τις κλινικές covid στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και πλέον γίνονται διακομιδές ασθενών που νοσούν από covid και δεν χρειάζονται ακόμη τουλάχιστον διασωλήνωση σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών, κατά βάση στα Γιάννενα και την Πάτρα. Είναι χαρακτηριστικό της έξαρσης της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία ότι από την 1η Μαϊου μέχρις τις 16/5 στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εντοπιστεί 1.473 νέα κρούσματα!

Με δεδομένο ότι το κύμα των νέων εισαγωγών που παρατηρείται στο Νοσοκομείο Αγρινίου αφορά σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπους που διαγνώστηκαν με covid εδώ και αρκετές ημέρες μοιάζει δυστυχώς σχεδόν βέβαιο πως οι ανάγκες για νέες εισαγωγές ασθενών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, αν δεν αρχίσει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα η αποκλιμάκωση του ημερήσιου αριθμού των νέων κρουσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η Αιτωλοακαρνανία, αν και διαθέτει δύο νοσοκομεία, συγκαταλέγεται σε μια από τις σχετικά λίγες περιοχές της χώρας, που στέλνει μη διασωληνωμένους ασθενείς σε γειτονικά νοσοκομεία.

Τo γεγονός ότι διακομίζονται από την Αιτωλοακαρνανία σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών ασθενείς που δεν έχουν φτάσει ακόμη τουλάχιστον στο σημείο να διασωληνωθούν δεν φανερώνει μόνο την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή και τον όγκο των κρουσμάτων, αλλά και την ανάγκη να γίνει η μια ακόμη υπερπροσπάθεια να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε το πλάνο που είχε προαναγγείλει προ ημερών ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ όλος ο τρίτο όροφος του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει μετατραπεί σε κλινική covid, εξυπηρετώντας σχεδόν 50 ασθενείς. Παράλληλα δεσμεύτηκαν ακόμη 16 κλίνες στο δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου Αγρινίου, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών.

Τούτο όμως κάθε άλλο παρά ευχάριστη εξέλιξη είναι καθώς σηματοδοτεί την λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ως μονοθεματικού νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λοιπή νοσηρότητα. Την ίδια ώρα το βάρος της πανδημίας λυγίζει και το προσωπικό των Νοσοκομείων της περιοχής που εκτός από το μεγάλο όγκο των ασθενών με covid, εκτός από τα δεκάδες ύποπτα περιστατικά που προσέρχονται καθημερινά στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου για να εξεταστούν και να υποβληθούν σε τεστ, υπάρχει και το βάρος της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων εντός των Νοσοκομείων.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

75 νέα κρούσματα στο δήμο Αγρινίου, 29 στο Δήμο Μεσολογγίου – Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων

Κατέληξε στο Νοσοκομείο του Πύργου 62χρονος από το Αγρίνιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr