ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜάχες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ενάντια στα…τραστ!

Μάχες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ενάντια στα…τραστ!

Μάχες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ενάντια στα…τραστ!

Σε πολιτικό(ή μήπως επικοινωνιακό) θρίλερ έχει αποφασίσει να αναγάγει η ελληνική κυβέρνηση το μέτωπο με την ακρίβεια και μάλιστα σε… μάκρος χρόνου.

Οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις της έχουν ένα δραματικό τόνο που δείχνει να διεξάγεται μια μάχη με το τέρας των μονοπωλίων και των υπεραγορών προς όφελος του καταναλωτή! Και φαίνεται να αποδίδει η τακτική διότι ο πολίτης στέκεται στο ότι διαρκώς φαίνεται κάτι να γίνεται να ασχολούνται, να ψάχνουν για λύσεις.

Αυτό δεν είναι αναληθές, όντως το παλεύουν, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο θεαματικά. Απλά μπορεί, ίσως, κάποιος να πει ότι “κάπως έτσι κάπως αλλιώς” οι τιμές δεν ξεφεύγουν…

Δεν μπορείς να αποφύγεις ένα μειδίαμα όταν διαβάζεις το παρακάτω απόσπασμα:

“Για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που δεν περιλαμβάνονται στο “Καλάθι των Χριστουγέννων” ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι δεν ήθελαν να δημιουργήσουν κανόνες “αθέμιτου ανταγωνισμού”.

«Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από πέρσι και έχουμε εντάξει στο εβδομαδιαίο καλάθι του νοικοκυριού κάποια προϊόντα τα οποία συνήθως δεν συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, όπως είναι η βασιλόπιτα, το τσουρέκι και οι σοκολάτες. Το χοιρινό κρέας ήδη συμπεριλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο καλάθι του νοικοκυριού που ανακοινώνεται και θα είναι και την περίοδο των Χριστουγέννων

Και η γαλοπούλα περιλαμβάνεται στο καλάθι στο χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού. Από εκεί και πέρα να σας πω ότι ο στόχος μας είναι και σε ότι αφορά τις γαλοπούλες η τιμή να είναι τουλάχιστον η ίδια με πέρσι αν είναι δυνατόν και λίγο φθηνότερη.

Και σε ότι αφορά το αρνί και το κατσίκι, στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να προσφερθεί σε χαμηλότερες τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων δηλαδή την περίοδο που θα διαρκεί το χριστουγεννιάτικο καλάθι. Θέλουμε λοιπόν οι τιμές του αρνιού και του κατσικιού να είναι χαμηλότερες κατά τουλάχιστον 1 με 1,5 ευρώ σε σχέση με τις τιμές που βρίσκουμε τώρα στην αγορά”.

Ο σπήκερ θα μπορούσε να μεταδίδει άνετα τον μεγάλο αγώνα ως εξής:  “Μεγάλη μάχη της ηρωικής μας κυβερνήσεως ενάντια στον Μολώχ των τραστ και των συ(μ)φερόντων με όπλα κατσίκια, βασιλόπιτες, τσουρέκια και γαλοπούλες! Δυστυχώς, παρά την ηρωική αντίσταση, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Έπεσαν στα χέρια του εχθρού!”…

Εφημερίδα Συνείδηση

Τι υπογράψαμε για να είναι γλυκομίλητος ο Ερντογάν;

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ