ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΛύση για τον έλεγχο covid-19 και στους “οκταμηνίτες” του Ακτίου – Βόνιτσας

Λύση για τον έλεγχο covid-19 και στους “οκταμηνίτες” του Ακτίου – Βόνιτσας

Λύση για τον έλεγχο covid-19 και στους “οκταμηνίτες” του Ακτίου – Βόνιτσας

Δεκατέσσερις εργαζόμενοι στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, βεφονηπιοκόμοι, μάγειρες και προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας δεν έχουν πρόσβαση στα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ ωστόσο όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  Παντελής Αποστολάκης δόθηκε λύση για τη μέγιστη ασφάλεια όλων.  

Η ανακοίνωση για το ζήτημα:

“Στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης εργάζονται 14 άτομα μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δυστυχώς και αδίκως δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν self test παρόλο που το σύστημα τους υποχρεώνει να έχουν πιστοποιητικό διενέργειας self -test.

Αυτοί οι δεκατέσσερις εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τα παιδιά που βρίσκονται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς , αλλά και τους γονείς των παιδιών.

Οι ειδικότητες τους είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες και προσωπικό καθαριότητας.

Για την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων τους , αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων , το ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , σε αυτούς τους υπαλλήλους-εργαζόμενους παρέχει ήδη δυνατότητα δωρεάν rapid-test , είτε μέσω των δημόσιων δομών ή μέσω ιδιωτικών συμβεβλημένων διαγνωστικών κέντρων.

Εξασφαλίζει έτσι την μέγιστη ασφάλεια των εργαζόμενων και των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών εντός του χώρου των παιδικών σταθμών.

Επίσης έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους των ΔΠΣ, με απολύμανση που έγινε πριν το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, με θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και με σχολαστική καθαριότητα από το προσωπικό καθαριότητας”.

Πρωτοβουλία για “μη κρατικό” Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας – Τι είπε στον “Δυτικά Fm 92,8”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr