Λυδία Κονιόρδου στην ΕΡΤ: «Όταν παίζαμε τη Φόνισσα δεν μ’ έπαιρνε ο ύπνος, επί τρία χρόνια δεν έζησα»

Η σπουδαία ηθοποιός, Λυδία Κονιόρδου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Studiο 4» με αφορμή την ταινία «Η Φόνισσα» γύρισε πίσω στον χρόνο, την εποχή που…

lydia

Η σπουδαία ηθοποιός, Λυδία Κονιόρδου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Studiο 4» με αφορμή την ταινία «Η Φόνισσα» γύρισε πίσω στον χρόνο, την εποχή που ενσάρκωσε τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Θυμήθηκε και μοιράστηκε τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει λόγω της «βαρύτητας» του έργου και του ρόλου της.

Από τον καναπέ του «Studio 4», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν παίζαμε τη Φόνισσα, το έργο αυτό ήταν τόσο ακραίο, τόσο άγριο. Κάθε βράδυ έκανα τον σταυρό μου κι έλεγα: απελθέτω απ’ εμού το πικρό ποτήριον. Παρ’ όλο που λάτρευα τον ρόλο, λάτρευα τον Παπαδιαμάντη, ήταν τέτοια η δοκιμασία κάθε βράδυ. Επί τρία χρόνια δεν έζησα, για να παίξω αυτόν τον ρόλο. Δεν έζησα».

«Παίζαμε, γυρνούσα σπίτι 12-1 και κοιμόμουν στις 5 το πρωί, γιατί δεν μ’ έπαιρνε ο ύπνος. Δεν μπορούσα από τους δαιμόνους που έβλεπα κάθε βράδυ, που αναμετριόμουν. Έλεγα, ας βάλει ο Θεός το χέρι του να γυρίσω πίσω κάθε βράδυ. Ήταν άγριο πράγμα, πολύ άγριο πράγμα, πολύ ακραίο, απόλυτο. Νομίζω ότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τόσο απόλυτο και τόσο ακραίο. Επειδή εγώ δεν είμαι άνθρωπος που πίνει που πάει σε μπαράκια, δεν μπορούσα τα βράδια να κοιμηθώ», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Είχα δει όλα τα ντοκιμαντέρ, τα τηλεμάρκετιγνκ, τις επαναλήψεις. Αυτό το ντοκιμαντέρ για το Εδιμβούργο πρέπει να το είδα και 10 φορές», είπε χιομοριστικά.