Λούρος: Νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στην παραλία (video - εικόνες)

Εξουδετέρωση μιας νάρκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η οποία εντοπίστηκε  στην παραλία του Λούρου.

narki-louros

Στην εξουδετέρωση μιας νάρκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η οποία εντοπίστηκε  στην παραλία του Λούρου αποφασίστηκε να προχωρήσει σήμερα Τρίτη (13.2.24) η Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου και τον τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Αιχμή» αναφέρουν ότι τη νάρκη εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες ψαράδες της περιοχής που ειδοποίησαν τις Αρχές.


Στην επιχείρηση συμμετείχαν και μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών για την περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει η εξουδετέρωση στη θάλασσα. Ωστόσο επειδή η νάρκη ήταν ανενεργή η επιχείρηση προγραμματίστηκε να γίνει στην στεριά.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βούρβαχης, όπως  σημειώνει το δημοσίευμα, παρείχε κάθε διευκόλυνση που απαιτήθηκε από την πλευρά του Δήμου αφού και με την ιδιότητά του λιμενικού γνωρίζει το χειρισμό αντίστοιχων καταστάσεων.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί και άλλες νάρκες στο παρελθόν και έχει γίνει εξουδετέρωση τους. Αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη στις ανενεργές αφού δεν είναι επικίνδυνες, όμως επιλέγεται να γίνει αυτό για να μην αισθάνονται οι πολίτες ανασφάλεια, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση η νάρκη βρισκόταν στην αμμουδιά όπου ο κόσμος κάνει μπάνιο, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε εικόνες:

 

 

Πηγή: aixmi-news.gr

Φωτογραφίες/ βίντεο: Χρήστος Βούρβαχης